2011. szeptember 14., szerda

Babakocsi próbák 2. - avagy a második gyerkőc

>> Előzmény itt olvasható

2010. decemberében megszületett a második kisfiam. Természetesen neki is kellett babakocsi. Megörökölt egy Abc Design Rodeo-t a bátyjától, aminek a mózeskosarát elővettük, és nagy örömmel használtuk. Nagyon szerettem, hogy könnyű, de mégis sok a hely benne, és nem jelentett neki nagy akadályt a hó sem. Minden igényemet kielégítette.

Aztán a kisfiam elkezdett cseperedni és 3 hónapos lett. Ekkor már elkezdte érdekelni a világ, és esze ágában sem volt a hátán feküdni a mózesben, és nézegetni az eget. Úgyhogy állandóan vagy kézben akart lenni, vagy csak alváshoz tehettem be a babakocsiba. A Rodeo sport ülését nem tartottam még neki megfelelőnek, egyrészt mert nagyon nagy volt neki, másrészt ilyen pici korban és jobbnak látom a teljesen fektethető háttámlájú kocsit, mert nem jó neki görnyedni ketté törve egy kagylóülésben még. Tehát a Rodeo-t eltettem, hogy majd később jó lesz, illetve ha rosszabb terepre megyünk, akkor lehet használni.

Nagy vágyam volt, hogy kipróbálhassam a Bugaboo-t. Persze nagyon drága volt, még használtan is. Meg amúgy sem nagyon találtam olyat, ami újszerű állapotú volt, hiszen ha valaki ennyiért megveszi, akkor nem adja el nagy veszteséggel pár hónap után. Ismét szerencsém volt, megnéztem a jó helyeken, és találtam egy teljesen új Bugaboo-t sárga színben nagyon jó áron. Ekkor már kijött az újított verzió, ezért tudtam a régebbi modellt megvenni.


A Bugaboo Bee megfelelt az elvárásaimnak. Egy keskeny babakocsit kerestem városba, ami vízszintesig dönthető. Extraként pedig az ülés megfordítható és így láthatom a babámat, és neki is jó volt, hogy látott. A Bee-t tolni egy álom - egy ujjal is lehetett, kipróbáltam a 3,5 éves bátyjával is, és úgy is szuper könnyű volt irányítani. De amikor a nagyobbik beleült, akkor vettem észre az egyik hibáját - amiről egyébként többen is írtak neten - hogy a háttámla bizony elég rövid, a napfénytető pedig rálóg nagyon alacsonyan. Ó, gondoltam, ez sem az a babakocsi, amit végig lehet használni. De hát nem baj, addigra úgyis lecserélem. Tetszett, hogy bárhogy volt az ülés rajta, egy mozdulat volt összecsukni, kis helyet foglalt el, és nagyon könnyű volt kezelni.

Teltek a hetek, és a kisfiam úgy nőtt, mint akit húztak. Eleve több, mint 4 kg-al született, és bizony 4 hónaposan már 8 kg volt. Nem volt dagi, csak nagy. A Bugaboo használata közben pedig két dolgot vettem észre. Az egyik, hogy az ülés nagyon keskeny volt. Két kis lifegő volt az ülések oldalán - máig nem értem erre mi szükség volt - és ezek miatt nagyon nehezen fértünk el a babakocsiban. Vastag kabátban már a gyerek vállai a füléhez voltak szorítva.
A második pedig, hogy bár a lábtartó állítható volt, ez nagyjából azt jelentette, hogy 5 cm-t előre lehetett húzni. Ez édes kevésnek bizonyult, és a fiam állandóan lelógatta a lábát két oldalt, mert nem fért el rendesen. Ezek a dolgok kezdtek nagyon idegesíteni, ezért úgy döntöttem, hogy - bár fájó szívvel, de - megválok a Bee-től.

(Itt jegyzem meg, hogy az új Bee minden kifogásolt hibát orvosol, a háttámlát feljebb lehet húzni, az ülés szélesebb és kényelmesebb lett, az oldalsó lifegők eltűntek. Tehát ha valaki az új Bee-t nézi ki magának, biztos lehet benne, hogy nagyon jól választ).

Adott volt, hogy még mindig teljesen fektethető könnyű kis kocsit szeretnék. Nagyon sok jót olvastam a Chicco Lite Way babakocsiról, és történetesen pont ilyesmit kerestem.


A Chicco Lite Way beszerzése már nem volt olyan egyszerű, mint gondoltam. Magyarországon két helyen láttam csak, ebből az egyik a tavalyi modelleket árulja, a másikban pedig egyetlen színt - a pirosat. Tehát irány külföld. Láttam a kínálatukban, hogy van szép visszafogott kékes-szürkében is, ez nagyon megtetszett, és Németországban meg is találtam. Kisebb levelezés, szervezkedés után megszereztem még kicsit olcsóbban is, mint itthoni áron, és ebben benne volt a szállítás, és a karfa is - ami alapból nem jár hozzá, pedig a Chicco gyártja, de itthon egyáltalán nem kapható. Amit erről a babakocsiról tudni kell, az az, hogy a nem túl magas ára ellenére nagyon jó minőségű, könnyen kezelhető. A háttámla egy kézzel dönthető vízszintesig, lábtartó állítható, napfénytető előre dönthető - ez nagyon jó funkció! Viszonylag könnyű tolni - persze egy Bee után semmi sem az. :)
Egyszóval: tökéletes! Most is ezt használom rövidebb sétákra és városba, és nagyon szeretem. Persze, mivel a háttámlát teljesen le lehet fektetni, ekkor a kosárban lévő dolgokat nehéz elérni, de ez minden ernyő alakúra csukható babakocsival így van. Jó tulajdonsága még, hogy az alsó kosár könnyen levehető, és hátizsákként is használható. Könnyen és kicsire csukódik, és még az első két kerék levehető, hogy összecsukva még kisebb helyet foglaljon el. A háttámla elég széles. Nekem hiányzik a kukucskáló ablak a tetejéről, de ezért igazán nem panaszkodhatok!

Aztán hogy visszatérjek a rég elfeledett Abc Design Rodeo-ra is, nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ott áll a babakocsi, én meg szeretnék mondjuk kirándulni menni, jön a tavasz, és nincs mit használnom. A kisördög megint ott bujkált bennem. Mit kerestem tehát? Egy széles, kényelmes babakocsit, ami alkalmas hosszabb sétákra rosszabb terepen is, jó pakolási lehetőséggel, fektethető üléssel, és ami végig jó, hogy legalább ezt ne kelljen már cserélnem.


Sok kutatómunka és vélemény olvasása után a választásom a Concord Fusion babakocsira esett. Ez a babakocsi nekem - a férjemnek meg pláne - nagyon szimpatikus volt mindig is, de annyira drága volt, és ha még mózest is vettem volna hozzá, közel 200.000 Ft-ba került volna. Pedig minden kritériumnak megfelelt, tökéletes minőségű babakocsi volt. És ismét szerencsém volt. Ismét jött az új modell, és a régit 2/3 áron vehettem meg. Kapva kaptam az alkalmon. A Rodeo ment, a Fusion jött, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A kisfiam imádja, bőven elfér benne, a rugózása miatt mindenféle terepen jól megy, sok a hely pakolni benne - minden olyan, ahogyan szerettem volna. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne egy kényelmes babakocsit a gyerekének. Mi városban lakunk, de van közel egy park, így oda járunk sokat, tehát a kocsit füvön, kavicson és földúton is tolni kell, s bár a kisebb kocsik is szokták bírni a terepet, a kerekeiket nem erre tervezték, ezért hamarabb lekopnak. A Concord Fusion viszont remekül boldogul, és beleültettem a - most már - 4 éves bátyót is, és vele ugyanolyan könnyű volt tolni, és kiválóan elfért benne, pedig nem alacsony gyerkőc.
Az előzőekben már írtam, hogy a Maclaren belopta magát a szívembe. Meg is hagytam a Quest-et, hogy majd használom. De megint nem bírtam magammal. Találtam egy Triumph-ot, ami gyönyörű színű volt (és mellesleg új, de 2/3 áron), és mivel a piros Quest külsőre sosem volt a kedvencem, így úgy döntöttem cserélek.


A Maclaren Triumph annyiban más, mint a Quest, hogy picit könnyebb és kisebb, a lábtartója nem állítható, a háttámla pedig kevésbbé merev, és kisebb mértékben dönthető. Engem ez nem zavar, mert mire használni fogom, és a Chicco már nem kell, tökéletesen elég lesz a Triumph is. Persze ez még idő, kb. 1 év múlva lesz jó. Már alig várom! :)

98 megjegyzés:

 1. Kedves Kocsibaba!

  Férjemmel most állunk első babakocsink kiválasztása előtt. Nagyon hasznosnak találtuk a blogodat.
  Szeretném kikérni a véleményed a Giraffe Club/MamaLove SH-618-as babakocsiról! Több üzletben is jártunk már, próbálgattunk, szereltünk, fogdostunk. Bp-en lakunk, autónk nincs, gyakran fogunk tömegközlekedni. Lemértem a környező villamosokat, buszokat ez könnyen fel fog férni.
  Nem éppen a legkönnyebb, de strapabírónak tűnik, remélem több gyermeket is kiszolgál.
  Az a kifogásom ellene, hogy drága.
  Ismered esetleg ezt a márkát? Szerinted ilyen tulajdonsággal találhatnánk kedvezőbb árú vagy megbízhatóbb babakocsit?

  Köszönettel: Timi

  VálaszTörlés
 2. A Giraffe Club babakocsikat annyira nem ismerem, de csak azért, mert egyszer láttam egy típusát, és hát nem vagyok meggyőződve egyáltalán arról, hogy ezek jó minőségű babakocsik lennének, ezért nem is foglalkoztam vele.
  Ráadásul az SH-618-as pont olyan típus, amit abszolút nem ajánlanék tömegközlekedéshez, mert nehéz és széles. Az árral szerintem nincsen gond, hacsak nem az, hogy a minőségéhez képest drága, mert ezen az áron lehet találni sokkal jobb babakocsikat is, amik tényleg kibírnak sok gyermeket. Nagyon fontos az, hogy ha sokat buszoztok, villamosoztok, akkor mindenképpen egy könnyebb és keskenyebb babakocsit kell találni. Én pl. a Chicco babakocsijait azért szeretem, mert megbízhatóak és árban is jók. A Liteway pl. vízszintesig fektethető - így újszülött kortól használható, könnyű de mégis stabil kis babakocsi. Ha még stabilabb kell, akkor ott a Multiway, az a rosszabb tereppel is boldogul.
  Kedvezőbb árú és megbízhatóbb az Abc Design is. Neki is vannak könnyebb babakocsijai, pl. Giro (ez könnyebb, de 6 hónapos kortól) vagy Primo.
  Ha ragaszkodsz a Giraffe Club-hoz, akkor inkább SH-689 vagy SH-269A a jobb választás városba.
  Remélem, tudtam segíteni.
  üdv, kocsibaba

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm szépen a segítséget! :)
  Jó egészséget kívánok nektek!

  Timi

  VálaszTörlés
 4. Szia

  Én is hasznosnak találtam a blogodat és a tanácsodat kérném...2. babakocsiként most a Cybex Callisto és Onyx között hezitálok...a Topaz szerintem nem tűnik olyan párnázottnak. Amit nem értek, hogy a Callisto látszik a drágábbnak és komolyabbnak, mégis ezt 17,5 kg-ig ajánlják az Onyxot prdig 22,5 kg-ig. Szóval élőben egyiket sem láttam, te melyiket ajánlanád?

  Köszönettel,

  Boglárka

  VálaszTörlés
 5. Második babakocsinak én inkább az Onyx-ot ajánlanám. A Callisto valóban komolyabb, de azt gondolom, hogy inkább kisebb babánál lehet kihasználni azt a sok mindent, amit tud. Azért nézd meg élőben a Topaz-t is, mert lehet, hogy jobban megtetszik majd...
  üdv, kocsibaba

  VálaszTörlés
 6. Kedves Kocsibaba!
  Hetek óta bújom a netet babakocsi témában és nagyon tetszik a blogod. A tanácsodat kérném, hogy 6 hónapos (8kg) kisfiamnak mely kocsit ajánlanád az általad próbáltak közül? Ezt 2. kocsinak vennénk, van egy régi, nagy Peg Perego kocsink, ami otthoni sétákra tökéletes, de nagyon nehéz és nagy, így ha autóval indulunk valahová, akkor arra nem megfelelő. Szóval egy 6 hónapos babának kényelmes, de kicsire csukható és nagyon könnyű kocsit szeretnék. Az ARIA, Lite Way, Moon Kiss vagy Maclaren (Triumph vagy Quest) lenne szerinted a legmegfelelőbb?
  Előre is köszi,
  Gabi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, hogy hasznodra vált a blog! Tehát:
   Az Aria nem rossz, de a lábtartója nem állítható, és nem is csukható túl kicsire. A Lite Way már egy jobb választás - viszont nem olyan könnyű, de árban viszont verhetetlen, és jól bírja a gyűrődést (nálunk már 8 hónapja, és még mindig tökéletes rajta minden). A Moon Kiss szerintem szuper kis járgány, picire csukható, és kényelmes, széles az ülőfelülete - bár a lábtartó itt sem állítható - ezt azért írom, mert pici babánál ez fontos - de ettől függetlenül jó, és súlyban is megfelelő. A Maclaren könnyű és picire is csukható, de a Triumph határozottan nagyobb gyereknek való, tehát a Quest mellett szavazok. Nézzétek meg élőben mindet - a Moon Kiss nem tudom, hogy kapható-e itthon, és úgy könnyebb lesz dönteni. Én mondjuk Maclaren-fan vagyok, úgyhogy én azt választanám, de az ára elég borsos, így kérdés már csak az, hogy melyik tetszik, és melyiket bírja a pénztárcátok...
   üdv, kocsibaba

   Törlés
 7. Köszönöm szépen a segítséget!Szombaton meg is vettük a Questet. Nekem nagyon tetszik és úgy tűnik, hogy a kisfiamnak is:-)
  üdv, Gabi

  VálaszTörlés
 8. Kedves Kocsibaba!

  Nekem már van egy 2 éves kisfiam. Az ő cseperedése alatt kezdtem babakocsiőrültté válni. Amikor megszületett, Retrus 4 kerekű, jó nehéz, kocsiba begyömöszölős babakocsit vettünk. Ezt 3 hónap múlva lecseréltem, mert nem is tetszett, és vettem egy Titi Tritont, amit még jobban megutáltam. EZ a pierre cardin PS682-es utánzása. Ezt 2 hónap múlva eladtam, és vettem a Römer Britax Voyaga babakocsit. Ezt nagyon sokáig szerettem, igaz a féke zakatolt, de az már csak lustaság volt nem megcsinálni. Azért vettem, mert falusi terepre nagyon megfelelő volt a vastag kereke. Aztán ahogy nőtt a fiam, egyre nehezebb volt vele kormányozni, és elég nagy is volt. Na meg 14 kg.
  Ezt azért meséltem el, mert ezekből a következtetésekből azt vontam le, hogy csak 3 kerekű babakocsit akarok venni, ami könnyű, jól irányítható, és elég jól befér a kocsi csomagtartójába. Egy ismerősöm nagyon ajánlja a Coletto Austin 3-at. Viszont már régóta álmom volt az ABC Design Cobra háromkerekűje, és nem tudok választani. Remélem segítségemre leszel.
  Nagyon köszönöm.

  Anikó

  VálaszTörlés
 9. Bocsi, az előző bejegyzésemhez nem írtam oda, hogy természetesen nem a 2 éves fiamnak szeretném megvenni :), hanem az ő tervben lévő kistestvérének:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Jó látni, hogy mások is járnak hasonló cipőben. :) Ezt persze nem kárörvendésből mondom, de fel vagyok háborodva, hogy mennyire rossz babakocsikat gyártanak, és tiszta lelkiismerettel adják el. A Pierre Cardin babakocsimat én is utáltam, mert nem volt rugózása - akkor meg hogy tolhatnám terepen?
   A kérdésedre a válaszom az, hogy az ABC Design Cobra nem igazán alkalmas terepre. Mi igazán rossz földútra, kirándulni is vittük, és - igaz, az első kereket nem fixáltuk, mert úgy irányíthatatlan - beakadt a kerék, aztán onnantól rosszul forgott elöl. Kicsit súrolta a felette lévő műanyagot, és az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ilyen tényleg csak "design" kocsi, és "kemény használatra" nem alkalmas. Legtöbbször az egész kerék műanyag tokba megy be, az meg nem bírja.

   Még mindig nem találtam olyan kocsit, ami jól bírja a terepet, és nem megy tönkre. Hacsak nem méregdrága. Sógornőm használta a Chicco Trio S3-at, na annak szuper a rugózása és jól bírta a vidéki utat, de az is nehéz, és egyáltalán nem kicsi összecsukva. A Coletto-t nem ismerem, de ha van jó tapasztalat, akkor inkább azt nézd meg, mert a kereke masszívnak tűnik. Még az Easywalker egy nagyon jó, de sajna, az is elég húzós.
   Remélem, tudtam segíteni!
   Majd írd meg, mit vettél, és mik a tapasztalatok!
   üdv, Kocsibaba

   Törlés
 10. Kedves Kocsibaba!

  Nemrég találtam csak rá az oldaladra. Mi ugyan "csak" a 3. kocsinál tartunk, mert eddig kinézetre választottam. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz jót találni! Az elsőt kaptuk és én akkor naívan azt gondoltam, hogy végig jó lesz, de a kisfiam születése után azonnal lecseréltük, mert képtelenek voltunk összecsukni - Pierre Cardin. A helyette választott Espiro Magic szuper volt. Könnyen csukható, jól irányítható, tágas. A kerekei viszont 1 hónap után rémesen használtnak látszottak. Amiért lecseréltük az mégis azért volt, mert pici volt a kosara. Jött helyette egy Cam Portofino, ami kevésbé tágas, ezért jobban tartotta az épp akkoriban ülni kezdő fiam hátát. Nagy kosara van, de nehéz irányítani. Vettünk mellé egy esernyőre csukható Milly Jokert, ami kisebb helyet foglal, így ideális volt nyaraláshoz, de macerás nyitni-csukni, kicsi az ülőfelülete és le kell szedni a karfát összecsukáshoz. Szeretnék végre egy kocsit, ami jó!
  A leírásod alapján a Concord Fusion, a Maclaren Quest , a Triumph vagy Chicco Lite Way esélyes. A kisfiam 1 éves múlt, 85 cm és 12 kg, inkább már gyalogol, de gondolom lesz még olyan, amikor elfárad és akár el is aludna. A XV. kerületben lakunk, ahol a járda is göröngyös. Sokat autózunk, így fontos lenne, hogy könnyen kivegyem, kinyissam, összecsukjam, eltegyem. Jó lenne, ha tudnék pakolni bele vagy legalább lehetne ráakasztani valami szatyorfélét. Segítenél választani?
  Köszönettel: Heni

  VálaszTörlés
 11. Nehezet kérdezel, mert a Concord Fusion nagyon jó, és összecsukni is könnyű, de összecsukva elég nagy és nehéz, viszont rengeteget lehet alulra pakolni bele. A Maclaren egy futkosós kis kocsi, könnyű összecsukni, picike, de rosszabb útra nem annyira jó, és pakolni sem lehet bele. A Chicco Lite Way elég jó pakolás szempontjából, de rugózása nem nagyon van (bár lehet tolni rosszabb terepen is, de eléggé ráz, és nehézkesen irányítható), és nekem a tolókaron a szivacs is elkezdett hámlani. :(

  Amit Te keresel, az talán az, amit nemrég újítottam be, a Britax B-Agile. Nagyon könnyű összecsukni - bár nem áll meg magában, de az egész egy mozdulat! 8 kg, és a rosszabb utat is jól bírja. Alul közepes a kosara, de jól pakolható, viszont bármit ráakaszthatsz, mert nagyon stabil, és hátul van még plusz pakoló rész is. Ezért szerintem neked ez lenne a legjobb választás. Nézd meg az idei szeptemberi bejegyzésemet róla. Igaz, a háttámla lehetne magasabb, de az én fiam 2 éves, kb. 90 cm, és azért még elfér, a tető pedig még nagyon messze van a feje búbjától. De azért élőben érdemes megnézni.

  Úgyhogy, ha a Concord súlya és nagy mérete nem gond, akkor persze az is jó választás, de nekem a Britax is a szívemhez nőtt már. :)

  VálaszTörlés
 12. Szia,
  én is lennék szívesen ilyen babakocsiteszter, csak nincs annyi hajtóerő hozzá :)
  Ezért szeretnélek téged kérdezni, hátha tudsz nekem segíteni. Vettünk először egy espiro Avant babakocsit, elégedett voltam vele, persze fura volt az első kocsi után, hogy nyeklik csuklik (az esernyőváz miatt), oké, erre egy hónap alatt kétszer tönkrement a bolygókerék, idegemben visszavittem és mondtam cseréljék ki egy chipolino rio-ra... nem jött be :( Most azon filózom, hogy vegyünk-e drágábban (én nem szeretnék már több esernyőkocsit venni) A cybex topaz volt az álmom, de nekünk megfizethetetlen, még az onyxal is kibékülnék, de az is elég húzós. így szóba jött a chicco liteway, de élőben nekem nem tűnt annyira jónak, mint messziről más anyáknál illetve neten. Tényleg jó? És amin igazán töröm a fejem, de nem tudtam élőben sem megnézni, az az inglesina trip. Nagyon sok helyen dicsérik, de sehol nem látom, hogy meg tudnám vizsgálni. Neked van már valami tapasztalatod vele? Megéri megvenni? kb 3 gyereket kellene kiszolgálnia :) Mit gondolsz az említett babakocsikról??segíts kérlek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt gondolom, hogy jobb egyszer egy jó babakocsit venni, mint fél évente cserélgetni az olcsóbbakat, ami végül összességében már rég kiadta volna a jobb árát...

   A Chicco Liteway tényleg jó. Én kb. 9 hónapig használtam, tökéletes működött rajta minden végig. Ár-érték arányban szerintem verhetetlen. Annyi volt, hogy elkezdett a tolókaron a szivacs lemállani, nem jó anyagból csinálták meg, de szerintem bőven kiszolgálna több gyereket is.

   Az Inglesina Trip régen kapható volt a Kika-ban, én ott néztem meg élőben, nekem picit durva volt a huzat tapintása, de ezt leszámítva nagyon tetszett, és bár nem használtam, én is csak jót hallottam róla, és bár kevésbé van reklámozva, mint egyéb olasz testvérei, legalább olyan jó (ha nem jobb), úgyhogy az is biztos jó választás lenne.

   A Cybex is nagyon jó, én majdnem vettem is, mert nagyon tetszett, de aztán maradtam a Maclaren-nél (az én nagy szerelmem), bár ez utóbbi tudom, hogy nem olcsó. Viszont biztos, hogy több gyereknek jó.

   Egyszóval azt mondom, bármelyik mellett is döntesz, szerintem jó lesz, és végképp jobb, mint az espiro vagy a chipolino. :)
   Nézd meg őket élőben, és ne a pénz legyen a döntő, mert hosszú távon jobban jársz. Olyan fogalom, hogy "olcsó és jó" nem csak babakocsiban, de szerintem sehol a világon nem létezik.

   üdv, kocsibaba

   Törlés
 13. Üdv!

  Én egy leendő apuka vagyok. Babakocsi vásárlás előtt vagyunk. Lennél szíves elmagyarázni a különböző kerekek előnyeit és hátrányai? 3 vagy 4 kerék? Dupla kerekek vagy szimpla kerekek? Fújható vagy tömör? Egyforma méret elől és hátul, vagy különböző méretek?

  Segítségedet előre is köszönöm.

  Tisztelettel: Varga Tamás

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tamás!
   Alapvetően azt tudom mondani, hogy a 3 kerék akkor fontos, ha terepen sokat toljuk a babakocsit. Amúgy - városi használatra - szerintem kényelmesebb a 4 kerék, stabilabb tőle a kocsi. De ha nagyon rossz az út, nincs járda, sokat van tolva egyenetlen talajon, akkor viszont meglepő, de a 3 kerék bizonyul stabilabbnak.

   A felfújható kerék nagyon jó "rezgéscsillapító", de számolni kell vele, hogy leenged, vagy akár ki is lyukadhat, mint a biciklinél, mindazonáltal, én ezt tartom a legjobbnak rossz terepviszonyok közé, mert tényleg bármilyen akadályt kiáll.

   A dupla kerék szintén növeli a stabilitást, és rosszabb talajon is tolhatóvá teszi a babakocsit. De ha pl. felfújható, akkor elég egy is.

   Az, hogy hátul és elöl egyforma-e, az legtöbbször nem fontos. Városban felesleges a nagyon nagy kerék, de ha hátul picit nagyobb, az nem baj, mert akkor ismét könnyebb lesz tolni, ha már nem sima aszfalton kell használni.

   Nem mindegy a babakocsi rugózása sem, mert hiába a nagy és jó kerék, ha a rugózás gyér, vagy nincsen, akkor nehéz lesz tolni, és nagyon fogja rázni a babát.
   Remélem, tudtam segíteni!

   üdv, kocsibaba

   Törlés
  2. Kedves kocsibaba!

   Köszönöm a választ. A tanácsodat szeretném kérni: Peg Perego pliko p3 switch vagy Chicco Trio Enjoy multifunkciós babakocsit válasszak? Ez a két verda az, ami megtetszett nekünk...

   Vagy tudsz ajánlani valami mást?

   Segítségedet köszönöm.
   Üdv, Tamás

   Törlés
  3. Kedves Tamás!

   A Chicco Trio Enjoy-nak elég keskeny az ülése, és ráadásul nem olyan stabil babakocsi, szóval a Peg Perego mindenképpen jobb választás lenne. De ajánlani akkor tudnék valamit, ha tudnám, hogy milyen útviszonyok közt fogjátok használni (főleg városban, betonon, vagy rosszabb terepen vagy vegyesen), sokat mentek-e autóval vagy inkább gyalog. Ahogy látom, egy babakocsit szeretnétek, ami az elejétől a végéig jó, ugye? De a két fenti kocsi elég nehéz (ráadásul a Switch megfordíthatósága mind súlyban mind árban növelő tényező, ám tapasztalataim szerint korántsem fogjátok annyit használni).

   Én tudom ajánlani az Inglesina Zippy-t - isteni babakocsi (kapható nálunk is, keresőbe "Inglesina Zippy babakocsi"-t kell beírni. Vagy a Cybex Callisto - ehhez szintén van mózeskosár is, és városban pl. sokkal praktikusabb, mint a Peg Perego. Aztán a Maclaren Techno XLR szintén tökéletes választás újszülött kortól, azt hiszem van hozzá mózes is. Amúgy a mózeskosár nem olyan fontos szerintem, nem érdemes ezért méregdrága szetteket venni, az én kisfiam pl. 3 hónapig használta csak.

   üdv, kocsibaba

   Törlés
  4. Kedves kocsibaba!

   Leginkább a 3in1 (mózes, sport, hordozó) babakocsikat néztük. Használata kisvárosban, járdán, nem a legjobb minőségű utakon lenne, napi kb. mininmum 2 km. A Cybex Callisto-t megnéztem, de sajnos nem tetszik. Márpedig ami nekem nem tetszik, azt biztos nem vesszük meg! :-) Az Inglesina Zippy-ből színben kicsi a választék, a Maclaren pedig "csak" egy sportkocsi, nagyon jó, de amennyi az ára, annyiért már egy alsó-középkategóriás multit lehet venni.
   Van még valami ötleted?
   Köszi, Tamás

   Törlés
  5. Van egy új bejegyzésem ebben a hónapban, és ott fel vannak sorolva 2012 legjobb babakocsijai (igyekeztem a lehető legtöbbet összeszedni), van egy ilyen 3in1 kategória is, azt ajánlom figyelmedbe. De azok alapján, amit írtál tényleg a Peg Perego és Inglesina Zippy lenne jó, az meg, hogy színben kicsi a választék, szerintem nem a legfontosabb szempont, persze, fontos, de hosszú távon a jó minőség fog kifizetődni.
   Ha az ottani listával kapcsopatban lenne kérdésed, szívesen válaszolok.
   üdv

   Törlés
  6. Üdv!

   Esetleg olyan külföldi oldalakat tudsz mondani, ahonnan lehet babakocsikat rendelni?

   A segítséget előre is köszönöm.

   Tamás

   Törlés
  7. Főleg az ebay-en érdemes szétnézni, ha Abc Design kell pl. a www.ebay.de a jó hely (de van itt néha Bugaboo, vagy Teutonia is többféle), ha Chicco, Inglesina vagy Jané akkor ebay.it vagy ebay.es. Maclaren és Britax az ebay.co.uk-en van. Sokféle külföldi oldal van, az attól függ, milyen babakocsi kellene. De a liciteseket érdemes megnézni mindenképp, mert tavalyi modelleket 1 euro-ról indítanak, mert az kint már senkinek sem kell - természetesen új babakocsikról beszélek. :)
   Preisroboter.de - ez is német gyűjtőoldal, én nagyon szeretem.

   Törlés
 14. Szia , Imádom a blogodat :-) afféle biblia volt még a terhességem alatt . Az itt olvasottak alapján vettünk egy bugaboo cameleon babakocsit amit nem bántunk meg , sőt nagyon szeretjük de most mégis kacérkodom a gondolattal ,hogy kell mellé még egy kisebb kocsi is . Mi a véleményed a Quinny Senzzről ? Elsősorban olyan kocsit keresek amit viszünk magunkkal vásárolni, szóval kicsire könnyen csukható, jól irányítható és egy nagyobb babának is kényelmes. Köszönöm :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nagyon örülök, hogy volt/van értelme a munkámnak, és hogy segíthettem! :-)
   A Quinny Senzz nem rossz, de szerintem az nem lesz jó választás neked. Nem sokkal könnyebb, mint a Cameleon, és nem is olyan pici. Ha csak ilyen vásárolgatós kell, akkor Maclaren, Inglesina vagy Cybex. Van egy BEST OF bejegyzésem, csak véletlenül kihagytam egy kategóriát, úgyhogy mindjárt pótlom (sport babakocsik), azt nézd meg.

   Törlés
 15. Szia!
  Nagyon örülök én is a blogodnak, bár már régi a legutóbbi bejegyzés, remélem, még működsz. :)
  Lassan kikészülök a babakocsi vadászatban, egyszerűen nem találom a tökéletest 16 hós manómnak. Ami nekem fontos: kényelmes, nem pici kerekű (nem durva terepen, de azért nem sima aszfalton is könnyű legyen tolni), nagy kupolával a nap ellen és kicsire összecsukható legyen. Létezik ilyen babakocsi? A TFK dot szuper lenne, csak épp bonyolult összecsukni és anyukám is használja majd, úgyhogy emiatt kiesett. A Peg Perego Pliko-nak kicsi a kereke és egyébként is, szerintem nem tartana ki végig, nem elég magas az ülése, 80 cm már most az úriember.
  A Cybex elég magas, viszont sokkal keskenyebb és az ülése is kevésbé mély. Hogy tenném bele beöltözve, amikor már most 11 kiló? Az Peg P. Aria túl nagy összecsukva, nem férne be a 'kispözső csomagtartójába.
  Tetszik az Euro Cart Lira, erről tudsz valamit? Mondjuk ennek a napfénytetője nem az igazi, de már nem tudok mit tenni.
  A Maclarenek ugyan tetszenek, de hamar kopik a kerekük és erre a félterepre nem ideális, mindegyikkel van vmi bajom, pl. a Volo-nak nincs lábtartója, és engem nagyon zavarna, hogy csak úgy lóg a lába a fiúkának. Másrészt annyira nem szempont a babakocsi súlya, mert beteszem a csomagtartóba, egyébként meg toljuk, persze azért 7-8 kiló fölé nem mennék.
  Szerinted? :)
  Köszönöm a segítséged!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Abszolút megértelek, én is estem már bele - nem is egyszer - ebbe a helyzetbe, és tényleg nem könnyű megtalálni a tökéletes babakocsit, főleg, hogy a legtöbben az összes tulajdonságot bele akarják zsúfolni egyetlen babakocsiba, ami lehetetlen.
   Ha olyan kell, ami viszonylag könnyű, nem túl pici a kereke, és könnyen össze is csukható, akkor a Britax B-Agile amit ajánlok. Van is róla egy bejegyzésem, azt érdemes elolvasni. Én nagyon szeretem, mert pont azt a hiányt tölti be, ami a kényelmes nagykerekű nehéz babakocsik és a könnyű, kiskerekű, de kényelmetlenebb ernyőkocsik közt van. Tehát ha ez is kell, meg az is, akkor ennél jobbat nem találsz. Igaz, összecsukva nem a legkisebb, de hát mindent nem lehet ugye...
   Amúgy a Volo-nak van lábtartója, de nagyon pici a kereke, a Maclaren-ek közül a Techno alkalmas rosszabb utakra is. A Cybex Callisto elég magas háttámlával rendelkezik.
   Érdemes még megnézni a Micralite babakocsijait, bár fura a megjelenése, de sokan dícsérik azt is.
   Az Euro Cart Lira-t nem ismerem, de nincs sok bizalmam felé...
   Szóval, neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy legyen egy tulajdonság, ami a legfontosabb, és minden más legyen alárendelve, és akkor könnyebb lesz dönteni.
   üdv, Kocsibaba

   Törlés
  2. Szia,
   Nagyon köszönöm a válaszod, az Agile-ba már egyszer beleszerettem, csak megláttam az összecsukott méreteit (30x58x71cm) és hát ugye nagy. Emiatt elvetettem. De nagyon tetszik, lehet, hogy belepróbálom a csomagtartóba, hátha.
   A Callisto-hoz mózes is van alapból, tehát pici babának érdemes megvenni, 16 hónapos nagyfiúnak szerintem már nem. Megnézem még a Mircralite-t és a Techno-t, ezeket nem ismerem, köszi még egyszer! K.

   Törlés
 16. Szia,
  Szeretném a segítségedet kérni, nagyon sok hasznos dolgot olvastam a blogodban, de még így sem tudom, melyik babakocsi felelne meg nekünk. Júniusban fog megszületni az első gyermekünk és nagyon tanácstalanok vagyunk. Elsősorban használtat szeretnénk. Hétköznap Budapesten vagyunk, de nem tömegközlekedünk, nem kell lépcsőn cipelni; hétvégente vidékre utazunk autóval, ahol gyakori a rosszabb terep. ABC design babakocsik nagyon szimpatikusak, abból is a rodeot néztük eddig. Amire gondoltunk, hogy nagyobb kerekei legyenek, viszonylag jó rugózású, mózeskosaras, fordítható ülőrész, bolygósítható kerék. Tudnál tanácsot adni, hogy melyik babakocsit érdemes választanunk?
  Nagyon szépen köszönöm, ha időt szakítasz a válaszra.
  Lili

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A leírt adatok alapján jó nektek a Rodeo. Nagyon figyeljetek használt babakocsi vásárlásnál, hogy minden jól működjön a babakocsin, és a kerekei se legyenek kopottak!
   Jó babázást! :-)

   Törlés
 17. Szia,
  végre egy értelmes, tartalmas, hasznos babakocsis blog MAGYARUL! Már kezdtem feladni hogy itthon nem lehet normális infót szerezni ebben a témában, és ugye a magyar útviszonyok külföldön sokszor ismeretlen fogalom...Tehát baromira örülök, hgoy van egy ilyen hozzászólás-folyam, tesztek, listák, ami sok babakocsi márkát is érint. Nagyon hasonló nekem is a helyzetem, mivel a meglévő (PEg P.Culla-szerű) babakocsi mellé most szeretnék egy másikat,mert kinőttük sok szempontból:
  nehezen irányítható (fix négy kerék) és batárnagy,
  a kisfiam 1,5 éves,
  jön a következő kistesó.
  Emellett ez a legjobb kocsi, legjobb rugózás, gyors csukás/nyitás, szóval szuper, de nagyon fárasztóvá vált. Nem is akarom eldobni, csak a nem meglévő tulajdonságait másik(ak)kal pótolni. És tényelg nem szeretnék én sem kidobott pénzeket és babakocsi gyűjteményt,amin valahogy túl kell majd adni. Szóval megtalálni az igazit -ez a nehéz.
  Rájöttem magam is - és a ez a sok bejegyzés is megerősített, hgoy olyan nincs,ami mindent tud, tehát egy kocsiba nem tudom sűríteni az elvárásaimat. Már lassan egy hónapja éjjel-nappal ezzel a kérdéssel foglalkozom - férjem már az őrület szélén van a témától :) - és nagyon-nagyon nehéz átlátni és dönteni. Egy biztos: rá kell szánni az időt. Rettentő nagy a kínálat, főleg ha a külföldi oldalakat is nézem...
  Ami a kérdésem: van e értelme egy göröngyösebb ,kátyúsabb, útpadkás, meredek utcákra - akár egy jófajta Maclaren - esernyőkocsit venni? Nekem nincs lehetőségem kipróbálni (pécsi lévén nem tudok elugrani a pesti boltokba), és kép alapján, vagy video alapján nem lehet érzékelni mit tud és hgoy megéri e az árát.
  Szeretném ha lenne egy könnyű,pici babakocsi, ami jól irányítható, nem idegesítő, és megkönnyíti a közlekedésem a gyerekemmel és a hasammal.
  Előre is köszönöm a választ és nagyon szívesem olvasom a többi bejegyzést is, mert mindenből lehet tanulni, mindenki helyzetéből, kívánságából lehet információt szerezni a saját kérdéseimre.
  Böbe


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm szépen az elismerést! Én csak próbálok segíteni, és ha sikerül, nekem az a legnagyobb öröm! :)
   Válaszolva a kérdésedre: göröngyösebb útra ernyőkocsit venni... nem sok értelme van. Illetve ha igen, akkor kizárólag olyat, aminek elöl dupla (és lehetőleg minél nagyobb) kerekei vannak. Ilyen pl. a Chicco Multiway vagy a Maclaren Techno-k, de ezek sem igazán alkalmasak. Ez egy általános probléma, amikor a rossz út és a kicsi, könnyű babakocsi problémája találkozik, és én is nehezen találtam rá megoldást. Azért is ajánlottam a Britax B-Agile-t, mert viszonylag kisebb babakocsi, nagyon könnyű irányítani, és még az erdei túráinkat is elég jól bírja.
   Talán tényleg a rugózás a legfontosabb, meg a nagyobb kerék, de ezt kicsi babakocsiba még nem sikerült belepasszírozni. Meg viccesen is nézne ki. :)
   Remélem, azért tudtam segíteni!
   üdv

   Törlés
 18. És még egy kérdés kedves Kocsibaba:
  mi a véleményed a 3 kerekű Hauck I'coo Platonról, ill. az i'coo Plutoról.
  Egyik a masszív terepre való lenne, másik pedig a lóti-futira.
  Köszi.
  B

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Hauck márkát alapvetően nem szeretem, az i'coo ugye a prémium kategóriája a Hauck-nak, mellyel azért már inkább barátkozom. Nekem a Pluto nagyon tetszett, majdnem vettem is, de aztán rájöttem, hogy túl "kemény", semmi rugózása, így azért azt terepre nem nagyon ajánlanám. A Platon viszont masszívnak, és jónak tűnik szemre, de élőben nem láttam még. Érdemes külföldi oldalakon rákeresni, "review"-nak hívják a véleményeket, így könnyen ki lehet deríteni, hogy az adott babakocsi jó-e illetve milyen hibáit fedezték fel használat közben.
   üdv

   Törlés
  2. Szia Kocsibaba,
   Köszi a válaszokat.
   Igen a review-kat már nézegetem egy ideje, már amihez írnak használhatót, meg ugye, ahogy már utaltam is rá, hát ott külföldön mások a viszonyok(mind tömegközlekedés,mind a járdák terén...), tehát teljesen abból sem indulnék ki. Meg ahogy látom, mindig van pro és contra, persze azért látszik hogy melyikre hányan és miket reagálnak, de jó sok idő végigböngészni.
   Az icoo Platon tényelg nagyon masszív, de ugye nem könnyű darab (15 kg minimum). Azért talán egy esernyőcske, kicsit strapabíróbb kerekekkel, nem gyakori használatra megtalálható (most Baby weltet keresgélek, mert élőben jónak tűnt még egy régebbi darab is.) . Valószínű inkább használtan próbálkozok, hogy mégse legyen az hogy sok pénzt dobok ki rá. A Maclaren TEchno nekem is befutók között. Britaxot még nem nézegettem. Akkor az icoo Plutot elvetem ha túl kemény a kerékzete, pedig nekem is nagyon tetszett :)
   Ami szuperjó lenne: az Easywalker June (nemrég dobták piacra) , minden szempontból nagyon jó kocsi, csak iszonyat húzós ára van (260 e.). Még a Peg.Book,amivel kacérkodtam, de ahogy láttam, elég gyenge minőség , a neve ellenére pocsék anyagok halmaza. Persze könnyű - szóval valamit valamiért, de azért egy Pegtől többet várnék...
   Egyébként az egész babakocsi témát én a Stokke Scoot-tal kezdtem (utánaolvasás, megtekintés, próbálgatgás - de csak a boltban...) de már jó sok márkát átfutottam, s nemhogy okosabb lennék tőle, vagy közelebb a megoldáshoz, kiválasztáshoz, sőt. Természetesen a Scoot erre a kátyús terepre használhatatlan, olyasmi lenne mint egy bevásárlókocsi-tologatás. Az amolyan pláza-babakocsi.
   Ami nagyon megfogott a Chicco Liteway Plus (amerikában már kiadták), ami travel systemes. Jól hangzik, csak mire ideér hozzánk, nekem már meg kell vennem a könnyű-kocsit.
   Nagy fájdalmam még ,hgoy az Easywalker Sky nálunk használtban nem - vagy csak baromi ritkán? - lelhető fel. De még nézelődök német oldalakon, hátha onnan be tudom szerezni, mert az lenne az IGAZI sok szempontból (könnyű, hordozó és mózes is csatlakoztatható, jó minőség, nagy kerekek, könnyen irányítható, karfás).
   Köszi az ötletet, a B-Agilra rákeresek.
   Böbe

   Törlés
  3. Az Easywalker June tényleg szuper! A Stokke Scoot meg imádnivaló! Talán több hely van benne, mint az xplory-ban! :)
   A Peg Perego-t én sem tartom jónak eléggé. Ne vegyél.
   Nekem volt Liteway, az nagyon jó kis kocsi, de szintén elég merev. Terepen lehetett tolni, de nagyon rázta a kisfiamat.
   Én - ha terepre kéne vennem - mindenképp a Mountain Buggy-t választanám, abból is Swift vagy a mostani újdonság, a Mini!
   Üdv

   Törlés
  4. Hú, tényleg jók ezek a Mountain-ok, de a Swift totál olyan mint az Easywalker Sky, a Mini meg mint egy Bee,csak három keréken. Ami nagyon bejönne nekem: a Cosmopolitan, ugyanis kcisit hasonlít a Scootra, ugyanakkor nagy kerekekkel van felszerelve és lábtartója is van, és pont ezek hiányoztak a Scootról az itthoni használatra és viszonyokhoz. De ez megint csak külföldi történet...No meg ott a P&T Smart, ami szintén hasonlóan jó lenne,de még németo.ban is nehézkesen beszerezhető az új (2013 lábtartós) kiadás.
   Esernyők: ha nem Liteway (kicsi a kereke) ,akkor a Maclaren Techno XT (esetleg Ryder) , mert ezt tényleg rengetegen dicsérik még akár rosszabb terepen is.

   Törlés
  5. Szia Kocsibaba,
   megnéztem boltban a Chicco Litewayt és nagyon klassz. A kerekei persze nem nagyok, de nem is túl gyengék, és nagyon jó tudású kocsinak tűnik, könnyű, jó anyag, egyszerűen kezelhető. Persze gondolgkodom rajta, hiszen a kereke kicsi, főleg elől, s mivel szimpla is, a göröngyöket nem tudom hogyan vészelné át. Főleg ha nemcsak a nagybbik gyerekemet (másfél éves) hanem egy mondjuk félévest teszek bele.
   Azzal is számolnom kell, hgoy ha buszra szeretnék feljutni, akkor kell egy megfelelő hosszúság is, hiszen a két lépcsőméretet valahogy át kell hidalni. Szerinted ezekkel a kistestű kocsikkal lehetséges, vagy csak úgy ha felemelem gyerekestül? A háromkerekűvel gondolom már jobban lehet "lépcsőzni" ,csak az meg nehéz, és nagy egy buszozáshoz pl. ugye?
   A Britax B-Agile lerendeltem boltba, azzal hétvégén fogok megismerkedni, majd megírom az eredményt. Eddig nagyon jó reviewkat olvastam róla - itthon még nem terjedt el nagyon, ezért inkább csak angol oldalakon láttam. De most majd élőben kiderül.

   Törlés
  6. A Liteway-t én is nagyon szerettem, tényleg sokat tud. Egy apró hátránya, hogy a háttámla nem elég magas - legalábbis az én óriás fiamnak. :) Meg a szimpla kerék tényleg nem elég.
   A két lépcső elég nagy probléma, inkább a nagyobb, hosszabb babakocsik alkalmasak rá, hogy fellépj vele, ernyőkocsival nem lehet emelés nélkül felszállni. Bár én egyszer PP Pliko-t emeltem az ősrégi 3 lépcsős buszra, azt hittem elpattan egy agyi erem, főleg, hogy én 52 kg vagyok, a babakocsi gyerekkel meg volt vagy 25 kiló.
   A B-Agile-t én imádom, nem győzöm eléggé ajánlani, erdőbe kirándulni, Velencei tóhoz stb. bárhova vittem, minden úton átment. 8 kg pedig nem sok. Bár emelni ezt sem könnyű, de szólni kell az embereknek, hogy segítsenek, és akkor egyből ugrik 3 ember is segíteni. :)
   Majd írj, hogy tetszett a B-Agile élőben.

   Törlés
  7. Voltam tegnap a M&P ban ahol mind a választék, mind a kiszolgálás szuper volt. Nagyon segítőkészen elővettek minden babakocsit nekem az eladók,ami érdekelt, így össze lehetett hasonlítani őket.
   A Sola miatt mentem fel, de örömmel láttam, hogy Stokke Scoot is ki van állítva. Érdekelt még az Urbo, valamint esernyőkocsik, és az egyetlen háromkerekű jogger is a kínálatukból.
   Kezdem az esernyőkkel : elég nagy a szórás az árban, viszont tudásban, minőségben kevésbé.A Chicco Lite Way-jel sztem nem versenyezhetnek ár/értékben, vagy a magasabb árfekvésűeknél akkor már inkább egy Maclaren, a visszajelzések, vélemények alapján, habár olyat még nem fogtam eddig, sajnos.
   A nagyobb kocsik, mint Urbo és Sola, nagyon nem érik meg az árukat, habár jól néznek ki, és sokat is tudnak, valahgoy mégis átlátszik, hgoy gyenge minőség főleg kerékzetben. A Stokkehoz képest mindenképp. Így végül is megint visszakanyarodtam az eredeti kiindulási pontomhoz: a Scoothoz. Tényleg kell kompromisszumot kötni (karfa és lábtartónélküliség), de nagyon is tartósnak és praktikusnak látom. A kiegészítői drágák, de a többi kocsié sem olcsó, ha akár egy karfára rákerekesek pl. a LiteWaynél az már 4.500 Ft plusz...
   No a háromkerekű Jogger 03 Sport felejtős...megfogtam, toltam 15 centit és érezhető volt a gyenge váz , a rossz anyagzat, kereke meg vicc, szinte magától kiesik az első,ami egy pecek eltekerésével bolygósítható csak. Szóval terepjáró helyett max perzsaszőnyegen használható. CSak úgy néz ki mint egy futó-terepjáró jogger, de messze nem az, és emellett azért még súlya is van (13 kg).
   Ami tetszett , hogy az esernyők közül némelyikhez lehet csatlakoztatni hordozót( egy kis egyszerű hámszerkezettel) , amit talán más fajta esernyőkocsikhoz is felszerelhető, s így akár nyáron, utazáskor is lehet rátenni a könnyű kis kocsikra hordozót. Ez nagyon praktikus dolog ( http://mamasandpapas.hu/babakocsik/valogass-modell-szerint/buggy-k/esernyokocsihoz-adapter?filter_name=adapter) .
   Továbbra is várom a B-Agilet, amit nemsokára kipróbálhatok, valamint ha lesz rá módom akkor a Maclareneket is megnézem a következő héten. Akkor azért már talán lesz egy még nagyobb rálátásom és ez segíteni fog a választáshoz.
   Viszotn továbbra is dilemma marad, hgoy ezeknek az esernyőkocsiknak a kerekei hogyan fogják bírni a duruzmás utakat, elég e a rugózásuk, hgoy a gyerek ne legyen szétrázva tőlük, valamint hgoy a könnyebb súlyúakat válasszam e, ami a buszozáshoz előnyös, vagy inkább egy masszívabbat, ami viszont nem rázkódik szét.
   Összegzésképp a LiteWay nagyon is befutó - olvastam hgoy rosszabb útviszonyokon is jól teljesít - tehát mindenképpen jó volt hgoy körülnézhettem ,megtapogathattam a képen kinézett babakocsikat.


   Törlés
  8. A Mamas&Papas termékeit én személy szerint nem tartom valami nagyra, gyakorlatilag egy Peg Perego 2. De jó, hogy leírtad a tapasztalataidat, mert másnak is segíthet.
   A Liteway nagyon jó kis kocsi, ezért nem is beszélnélek le róla, de azért nézd meg a többit is. Élőben az ember úgyis egyből tudja, hogy melyik a nyerő! :)

   Törlés
  9. Szia Kocsibaba,
   Igazad van, a M&P-ban sok a pegperego-szerű kocsi, csak árban egy picit még drágábbak is.
   A Britax B-agile-t megnéztem boltban , és nem mondom hogy rossz,de nem is érzetem jónak. Az anyaga nagyon "kínai', és a tolókar rövid és állíthatatlan (ez padkázáshoz nem túl ideális). Ami jó: a kerekei és a rugózása - ezeknél a kocsiknál ritka hogy ilyen strapabírónak nézzen ki, és gondolom az is, ahogy írtad múltkor. Az összecsukása klassz - kivéve ha van az ülésen egy betét, vagy bundazsák, mert akkor már keresni kell a hevedert amivel megrántod a csukáshoz. De ez gondolom megszokható. Karfával együtt viszotn már nem is olyan kicsi összecsukva...
   Ami miatt lemondtam róla , az a hevederes háttámlaállítás. Nekem ez szörnyű dolog, és az összes hevederes háttámlás kocsit ki is zártam ezáltal, annyira nehézkes és idegesítő megoldás. Le még leengedem könnyen, de gyerekkel együtt - a videokban sosincs gyerekkel demonstrálva egy babakocsi sem, észrevettétek?? - már lehetetlen, vagy baromi nagy erőfeszítés (guggolva). Szóval életszerűtlen az egész kezelése.
   Liteway még a listán- nagyon sok jó tulajdonsága van - és esernyőkben találtam egy nagoyn cuki darabot : Peg Perego Pliko Mini. Kissé drága, de az összecsukása meredeken a legjobb és könnyű, megáll a lában csukva, a bev.kosár is jó méretű és hozzáférhető könnyen, állítható a tolókarja ami nem gyakori esernyőknél. Persze még csak nézegetem, mert a kerekek...hát azok minden esernyőkocsin picik :)
   Egy köztes kategória a Peg Pliko P3 ,ami szintén megtetszett - sok van belőle használtan is, tehát olcsóbban is beszerezhető, végre! - mert kicsit sportkocsi, kicsit esernyőkocsi. Még ez lenne talán ideális, de tartok tőle hogy a 15 cm es kerékméret (hiába dupla) hamar feladja a hegyi utakat itt a környéken. NAgyon sok jó tulajdonsággal és praktikus funkcióval rendelkezik, ezért jobban utánajárok, hogyan viselkedik élőben. Aztán a Scootról még nem mondtam le teljesen, megrendelem a héten és várom hgoy megérkezzen és kipróbálhassam, de félek is kicsit tőle, hiszen nagyobb összegű rizikó, mint egy esernyőkocsi...

   Törlés
  10. A hevederes állítás nekem sem a kedvencem, de azért szokták alkalmazni, mert nem növeli a kocsi súlyát, és nehezen megy tönkre. Nálam a fiúk, ha felébredtek, azonnal felpattantak, így nem volt nehézsegem soha a háttámla visszaállításával. :) Ennyi erővel minden háttámlát nehéz visszatolni, ha a gyerek támaszkodik rá. Én tényleg mindenféle állítót használtam már, és persze az egykezes megoldások a legjobbak, de a Britax hevedere nagyon jól van megoldva. Egy dolgot utálok: a cipzáras megoldást. Az borzalmas, és tényleg kezelhetetlen.
   De persze, mindenkinek más a "tökéletes" babakocsi, remélem, hogy Te is megtaláltad!

   Törlés
 19. Sziasztok!


  Vett már valaki Stokke scoot babakocsit azóta? Érdekelnének a tapasztalatok. Azt nézem, hogy az újszülött babahordozó az ok neki amíg pici. De amikor olyan kb. 1/2 éves és ledönteném az ülést, akkor a baba nem tudja hová tenni a lábacskáit. Legalábbis a videón ez látszik. Ha már nagyobb és térdben be tudja hajlítani, akkor meg lóg neki ha elalszik a babakocsiban. Mozes meg nem csatlakoztatható hozzá? Vagy igen?

  köszönöm a válaszokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,
   Én is ezek miatt vacilálok a Scooton, hiába tetszik, és élőben is próbáltam már (gyerekkel is). A 80 cm es kisfiamnak valóban lógott a lába, pont nem érte el a legmagasabb lábtartót sem. Szóval még egy félévesnek jó lehet a hossza és inkább a magasabb másféléveseknek ideális az ülésmérete. Köztes időszakban lógni fog a láb. Ez akkor zavaró, ha hátradöntöd és aludna. Én úgy ítélem meg, hgoy ez a kocsi amolyan esernyőkocsi típus, csak lapra csukódik és nehéz (11 kg). Altatáshoz nem ideális. Karfa sincs rajta, ami kissé védtelen érzést adhat ,és univerzális sem csatlakoztatható. Bevásárláshoz, plázázáshoz, utazáshoz jó lehet. AMi klassz, hgoy magasabban ül a gyerek. Amúgy az ülés gyerekkel együtt szinte totál vízszintbe kerül leengedéskor -ezért is írják hgoy újszülöttnek is jó - , és jó az anyaga is, masszív, tartós. Nálam még a kerekei kérdésesek, bár a felfüggesztése jónak tűnik, csak az első kerekeken van kis rugózás, és magasabban van a kosár is mint az átlag (padkázásnál, sárba, hóban ez jól jöhet) , de nem látszik nagyon strapabírónak a kerék anyaga. Azt mondták ,hgoy nem szimpla , hanem dupla rétegű a "gumizata" (speckó műanyag) - tehát valamivel tartósabb kéne legyen, de ez nem bizonyított. Sajnos hosszútávú visszajelzéseket nem lehet erről a típusról találni, és az Explory illetve a Crusi is kissé más felépítésű, nem hasonlíthatóak össze.
   Lábzsák nem, de bundazsákot lehet beletenni az ülésbe - bele is fér ,mert jó tágas az ülés, kipróbáltam - és akkor már nem lógna annyira a gyerek lába. De ugye ez csak télen hasznos:)
   Hát egyelőre ennyi a tapasztalatom. Valószínűleg megrendelem és akkor élőben is kipróbálom, s megírom. De ez még kb. egy vagy két hét.

   Törlés
  2. Még annyi, hogy a Scoothoz mózes nem passzintható - sajnos - és valóban zavaró hogy nincs lábtartó, vagy hosszabb ülésrész.

   A Hauck I'coo Platon 3 kerekű viszont meglepően jó babakocsi - voltak kétségeim mikor megrendeltem, mert egy, ez régebbi modell, már nem is lehet kapni, kettő, hogy nagyon nagy és nehezen irányíthatóan gondoltam, hiszen furacsa dolog ez az "intelligens kerék". Elsőre nem volt bíztató, mert valóban óriási darab, de szinte darabokra szedtük a vázat, az ülést , a huzatot, főként a pucolás , átvizsgálás miatt is. MEgállapítottuk a férjemmel, hgoy nagyon masszív, nagyon jó (és sok) anyagot tartalmaz. Kimosni nem kényelmes, mert nem szdehető le a kupolaívről a huzat, valamint az ülésben lévő farostlemez (!!) támlák sem vehetők ki mindenhonnan. Így maradt a kádban sikálgatás :) De az anyaga a világos színe ellenére jól tisztítható, aránylag gyorsan szárad, és nem veszíttette el kényelmes kitömött formáját sem. Hát igazából ez egy német minőségi termék.
   Összerakás után jött az útpróba: lehet állítani az első kereke dőlésszögén, így könnyítve a kanyarodást, mert kanyarban nem elfordul (azaz nem bolyog) ,hanem bedől oldalra. NAgyon kényelmes tolni, főleg hogy egy gombnyomásra, - ami pont kézre is esik, - leeht a tolókaron állítani menet közben is akármikor, akárhol, így a padkázás, vagy lejtőn visszafogás sem okoz gondot. A rugózása olyan mint egy HAJÓ, s lehet rátenni még extra rugózást is, a hátsó kerekeknél lévő kapcsolóval (lábbal lenyomható) egészen érzékennyé tehető a nagy humpalák, lépcsők esetén is. Szóval egy autó lengéscsillapítójával vetekszik. A kerekei szintén, mert szélesek, 12" -oskak, és autókerék-nyomást kell belepumpálni. Mindenen átmegy, amire figyelni kell, hgoy alacsony a felfüggesztése ,így az első keréken lévő szerkezet illetve a bev.kosár alacsonyan van, fennakadhat. Emiatt igazán zúzós terepre sztem nem lehet menni vele,de erdőbe, kőre, lépcsőre simán. Méretei nem annyira nagyok a használatkor - nem kellett letérnie a szűkebb járdákról sem a szembejövőknek - szélessége ugyanis 64 cm, ami normál a háromkerekűeknél. Csomagtartóba viszont neccesen (kerekeket levéve) fér csak be és elfoglal minden helyet.
   Könnyen fordítható az ülése - elvileg lehet rátenni (Hauck) babahordozót, de még nem próbáltam. Az ülésmagassága alacsony, és a háttámla sem túl hosszú, így inkább kisebb max. 90 cmes gyerekhez ideális. Újszülött bébiknek sztem ez egy álom.
   Mindent összevetve ez a régi modell sokkal tartósabb és sokkal jobb minőséget ad,mint a mai babakocsik nagy része, mérete ellenére kényelmes és nagyon is használható, s ami a lejobb benne, hgoy nem kell kerülgetnem a kátyúkat, pocsolyákat,köveket csak tolni, szinte vakon :) Igazi kikapcsolódás!

   Törlés
  3. Sziasztok,
   legyártott a Stokke a Scoothoz puha mózesszerűséget : http://www.stokke.com/stroller/stroller-news.aspx
   Így már egy újszülött is bátrabban beletehető.

   Törlés
 20. Sziasztok,
  újra jelentkezem, mert egy kisebb babakocsi-körtúra áll mögöttem. Sikerült kijutnom Németországban bababoltokba, ahol teljesen más a kínálat mint itthon, azaz ami itthon a top kategória egy boltban, ott az az alja (pl. ABC Design, Maxi Cosi, Quinny), Hauck, Tourago, stb.pedig egy helyen sem volt. Így sokkal másabbak a benyomásaim is már, és jó volt élőben látni azokat a babakocsikat, amiket eddig csak képeken, videokon.
  Aminek külön örülök,hogy láttam és foghattam a Maclareneket (XT túl nagy , a Quest jó) Mountain Buggyt (urban jungle szuper), Easywalkert (jobb videon mint élőben, szóval csalódás), I'coo Pluto (csúnya és nagy, de masszív). Volt Liteway is ( még mindig klassz:)),Stokke-k (jó anyag szintén), Concordok. AMi már extrémebb és gyönyörű a Joolz és Emmaljunga (prémium ,klasszis). A Bogaboo Cameleon eltörpül mellettük... Volt szerencsém három napig gyerekkel együtt használni Joolz-ot, és Bugaboo BeePlust, mindkettő mindenhol nagyon jól helytállt, a Joolz komoly élmény minden szempontból: prémium anyagok, szuperjó és szuperkönnyű megoldásokkal, fantasztikusan könnyen manőverezhető, a gyerek magasan ül benne, rugózása tökéletes, terepre is kiváló. (Méregdrága.) A Bee is könnyen kezelhető, annyi hogy kisebb összecsukva, de a terepet szintén jól bírja, a méretéhez és praktikusságához képest strapabíró kocsi. (A napellenzője kissé furán mozgatható,de ez nagyon minimálisan zavaró csak.)
  Ami még meglepett élőben a Cybex, sztem fantasztikus, nem látszik rajta, meg nem is dicsérik, de ár/érték arányban nagyon megbízhatónak tűnik. SAjnos Rubyt nem láttam, de a többit igen, és meg kell hagyni, szuperek. Onyx egy tökéletes esernyőkocsi (+travel syst.) és a terhelhetősége igen nagy.
  Egyszóval hasznos volt kinn körülnézni, látni hgoy más a választék, hogy mi az, amit az emberek használnak (elég ritka a használt, lepukkant lélekvesztős darab), és arra jutottam, hgoy itthon igen drágán vesszük - főleg újonnan a bénábbnál bénább rossz minőségű babakocsikat. S ez szomorú, de ez van. Hosszútávon csak a minőségi cucc éri meg, és bizony érdemes mindent élőben megfogdosni,kipróbálni, összehasonlítani. Akkor érzékeli csak az ember, hgoy mi mennyit ér (pl. a Maclaren XT komolyan nem éri meg az árát, egy Chicco Liteway-jel szemben).
  Mindettől a sok szupermárkától eltekintve igenis látom értelmét egy egy egyszerűbb kocsinak itthon, akár használtan is, ha jó állapotú. Akár második kocsinak, akár fő babakocsinak is,csak valóban meg kell válogatni és nézni, hogy mit mire vesz az ember. Nekem pl. még mindig hasznosnak tűnik egy Hauck Shopper, vagy egy könnyed egyszerű esernyőkocsi is (a Babawelt pl. jól strapálható).
  A Scootot még várom továbbra is,egyelőre nem lehet beszerezni egy adott színben, tehát az még lóg a levegőben.
  Amit viszont találtam és megszerettem - sajnos egyelőre csak video alapján - az a Peg PErego Pliko Mini. Nemcsak édes, de könnyű és praktikus nyári babakocsi. Ha sikerül megvennem,megírom a benyomásaimat is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Örülök, hogy más is úg látja a dolgokat, ahogyan én. Teljesen egyetértek mindennel, amit írtál, és én is szomorúan tapasztalom, hogy a prémium minőség hozzánk vagy nem jut el, vagy olyan áron, hogy ténLeg külföldről éri meg csak megvenni. Viszont jobb egy használt jó minőség, mint egy új, de olcsó kocsi.
   Nekem személyes kedvenceim a Mountain buggy, Joolz és Cybex is.
   És a Chicco Liteway is a szívem csücske marad mindig.
   A Pliko Mini nekem is tetszett - de csak addig, amíg nem láttam előben. Nekem olyan érzésem volt, hogy mindjárt szétesik a kezeim között. A Liteway sokkal stabilabb nála.
   Majd várom még a beszámolókat!

   Törlés
  2. Szia Kocsibaba,
   a nyár miatt kissé lemaradtam a beszámolóval :)
   Hihetetlen ,de a férjemnek ugyanez volt a benyomása és véleménye szóról szóra a Pliko Miniről mint neked! Én sajnos élőben nem tudtam megnézni, de ő is a szétesős érzésre és a rossz ár/érték arányra hivatkozott(Új pegek...). Így azt elvetettem. Helyette rendeltem egy M&P Tour esernyőkocsit, ami egyszerű de nagyszerű nyárra. Igaz hgoy a háttámlát csak kicsit lehet hátraengedni (hevederrel ,de könnyen állíthatóval) , és nagy csodákra nem képes a kocsi, de a célnak megfelel és nagyon masszív , strapabírónak tűnik (eddig). A kupolája nem nagy - elfér még egy napernyő is mellé akár, de rövidebb utakra teljesen okés babakocsi.Bevásárlóhálója használhatatlan. A kerekei is jól bírják a terepet (14 cm átmérős), és mivel magas a tolókarja (nem állítható) ezért könnyű vele padkázni és könnyen irányítható. Az anyaga is jó és a lábtartója is állítható. http://mamasandpapas.hu/babakocsik/buggy-tour-purple?filter_name=tour

   Aztán megérkezett végre a Scoot is! Nagyon bánom hgoy két hónapot vaciláltam a megvásárlásával - sokalltam érte kiadni az összeget még akcióval együtt is - már rég használhattam volna, és nem keresgélek és idegeskedek ennyit a témán. Nagyon jó minőség! Nagyon praktikus és egyszerű kezelni, összerakni, használni. Baromi jó a nagy kupola, szinte teljesen leárnyékolja a gyereket. Igaz hgoy nincs lábtartó ill. még nem ér le annyira a lába a másfél éves fiamnak ,de a gyereket nem zavarja, szeret benne ülni. Nagyon kompakt kocsi, könnyű tolni, könnyen fordul, jól gurul, a kerekei sem gyengék, nagyon jó a formája és használható rajta minden . Kis helyen elfér összecsukva, megáll magában. Nem egy könnyű darab ,de nem is nehéz. Melange színben nem is kényes és sztem könnyű lesz tisztítani (levenni a huzatot,vagy csak letörölgetni) . Amit írnak róla az általános bemutatókban az igaz. Eddig nem látom hogy lenne hátránya. Persze nem egy terepjáró darab, de a könnyű kezelhetősége, kézreállósága révén nagyon jó érzés használni. Kár volt ennyit várnom vele, s valószínűleg nem vettem volna meg a másik kettőt, ha ezt előbb beszerzem. Az újszülötthöz is alkalmas lesz (akár a hordozó használatával, akár a sima ülésbe téve is lehet szállítani benne, de van hozzá vásárolható puha mózesszerűség is), és egészen nagy gyerek (3 éves is) elférhet benne kényelmesen. Egyelőre még ezekről ninics tapasztalatom, de szeptembertől már megszületik az új bébi, akkor kipróbálom vele is.

   Nem saját, de barátnőm tapasztalata a Mountain Buggy Terrain-ről hogy nagyon jó. CSak boltban láttam kinn, de ő gyakorlatban (hegyi terep, város) is meg van vele elégedve. SAjnálom hogy nálunk ez a márka nincs forgalomban , mert megkockáztatom, hgoy jobb mint egy Easywalker Sky , és árban meg ugyanaz.

   Egyelőre ezek az új benyomásaim, a kocsik használata során ha még felmerül új történet, beszámoló, akkor úgyis megírom.
   Üdv
   Böbe


   Törlés
  3. Szia Kocsibaba,
   hát akkor leírom a féléves tapasztalatomat a Stokke Scootról, most már hogy a második gyerek is 5 hónapos. Így minden korosztályt szinte kimerítettem a babakocsival. Továbbra sem bántam meg hgoy megvettem ,sőt! Nagyon is kihasználjuk minden funkcióját, még azt is, amiről nem is írtak a tulajdonságainál. Ez egy testvérfellépős babakocsi! A lábtartójára ugyanis fel tud állni a nagyobb gyerek, és akár az autósülés-hordozó van csatlakoztatva, akár a normál ülése, teljesen kényelmesen tud állni rajta a nagyobbik gyerekem is.És nem kellett semmi görgős akrobatafellépőt csatlakoztatnom! Szuper.
   Továbbra is könnyű összecsukni, de nehéz vinni (szerintem van 15 kiló). Mivel kis lakásba költöztünk, nagyon jól jön hogy kis helyet foglal, s kocsiban is könnyen elfér cuccok mellett. Nagyon jó lehet rátenni/levenni az üléseket. Bébihez is alkalmas, mert magasan és szembenéz velem a kicsi. (Nem vettem hozzá puha mózest, de a gyerek pont végigér az ülésben fektetve.)
   Ami hátránya: a kerekei durvább (pl. macskaköves) talajon nagyon ráznak. Emiatt néha nehéz tolni humpalás, hibás utakon. Minden másban jó, mert könnyű manőverezni, és sok cucc elfér a bev.kosarában is. Szűk helyeken is át leeht tolni, ami keskeny járdán pl. nagoyn előnyös. Ahol kimondottan élmény használni, az a bev.központ, mert siklik szinte és egykézzel irányítható és a mozgólépcsőn prímán elfér. DE ugye az utca nem pláza,és ott már néha erőlködni kell a kátyúkon átkeléssel. De ezt leszámítva, nagyon megérte, és tényleg duplán kihasználjuk (szerencsére jól terhelhető, 22 kilóig).

   Törlés
  4. Szia,
   én most vagyok babakocsi vásárlás előtt, és örülnék, ha beszámolnál a Scoot tapasztalataidról, pici babával milyen használni.
   köszi

   Törlés
 21. Szia Kocsibaba!

  Nagyon jók az írásaid, rengeteg hasznos dolgot tudtam meg belőle, de sajnos még mindig teljesen tanácstalan vagyok ezért is írok. Azt már én is észrevettem, hogy tökéletes babakocsi nem létezik:( Jelenleg 5 hónapos a kisfiam (7,5 kg), úgyhogy inkább sportkocsikat nézegetek, mózes nem fontos már, több babát nem tervezünk. Ami számomra nagyon fontos lenne: átfordítható tolókar/megfordítható sportrész hogy lássam ha igényünk van egymásra, dönthető háttámla. Nem kifejezett terepre keresek kocsit, de a parkig vezető út nem a legjobb minőségű. Viszonylag könnyű is legyen és jól irányítható. És persze az összes kritérium fontos lenne amiket Te is felsoroltál a tökéletes babakocsi résznél, de ezek a legfontosabbak:) Tudnál ajánlani egyet-kettőt?
  Eddig a férjem nagy fiának a megörökölt kocsiját használtuk, jó is volt amíg csak az udvaron tologattuk. Ez egy régi Pierre Cardin volt (mélykocsi), átfordítható tolókaros és mind a 4 kereke bolygósítható (jelenleg 4 bolygósítható kerekűt már nem gyártanak, legalább is én nem találtam, lököttnek is néztek sok helyen miért is kell ez nekem). Én emiatt azt szoktam meg, hogy ha átfordítom a kart bolygósítom a hátsó kereket, az elsőt pedig fixálom, kicsit targonca feeling:) de így könnyű nekem kanyarodni, bár a hátránya hogy bele-bele rúgok a kerekekbe mert nagyon kicsi köztük a távolság. Szóval akkor kezdődtek a gondok amikor elkezdtünk mobilisabbá válni. Padkán nem tudtam feltolni a kocsit és már egy kis úthibába is elakadt. Ekkor kezdődött a babakocsi project nálunk úgy kb. két hónapja minden nap olvasgatok melyik lenne a tökéletes kocsi számunkra. Először 3 kerekűt akartam, kaptam is egyet anyukámtól ajándékba hogy próbáljam ki ezen az olcsóbb kocsin mielőtt veszek egy jobbat. Ez sajnos csak háttal tolható, amúgy nem lenne olyan rossz, de így nem használjuk, mert látni akarom a kisfiam, ehhez ragaszkodom és egy kicsit instabilnak is éreztem néha mikor kipróbáltam (Wonderwalk 3 kerekű sportbabakocsi). Ezután inkább mégis a négykerekűre szavaztam, úgyhogy amikor már majdnem vettünk egyet (Baby Design Lupo-ra vagy az Espiro Vector Pro-ra akartak rábeszélni a boltba) kaptunk kölcsön egy szintén lengyel Baby Merc Q7-es kocsit kompletten. Ennek jó a rugózása, de elég nehéz és számomra nehezen irányítható is, de jelenleg ezt használjuk és természetesen folyamatosan nézelődök. Amit jelenleg nézegetek az a Britax B Smart, Graco Symbio (meg még egy tucat:)
  Remélem tudsz nekem is segíteni, mert már alig várom hogy legyen egy normális kocsink. Jelenleg ott tartok, hogy már az ára sem annyira fontos csak legyen jó.

  Előre is köszi a tanácsod.

  Betti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nos, nehéz dolgot kérdezel, mert a megfordítható tolókar nem szokott jól működni, csak a méregdrága babakocsiknál. Sajnos, tényleg nem kapható olyan, aminek mind a 4 kereke bolygósítható, így tényleg nehézzé válik az irányítás, ezért én erről le is beszélnélek. Bár a Graco Symbiot még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy ők megoldották ezeket a problémákat.

   A megfordítható ülés egy időben nekem is mániám volt, de a gyerkőc hamar megunja majd, hogy nem látja az egész világot. Nekem Abc Design babakocsim volt, annak szinte minden tipusának megfordítható az ülése, ezt nagyon szerettem, és a férjem még gyerekkel együtt is meg tudta fordítani. De. Ezek a babakocsik nem könnyűek. Tehát ha ilyen babakocsit nézel, akkor számolnod kell a 9-11 kg-os súllyal. Nézz szét Abc Design Cobra v. a 4-kerekű Mamba, Turbo 4s és 6s - mindegyik megfordítható üléses. Árban ugyan nem kevés, de használtan is találni belőle.

   Remélem, tudtam segíteni!
   Üdv

   Törlés
  2. Szia!

   Köszönöm a válaszod, nekünk az ABC Design szóba sem jött, mert az eladók lebeszéltek azonnal róla. Azt mondták, hogy hamar kinövi a gyerkőc. De mindenképpen átnézem ezeket is, ha azt mondod, hogy Nektek bevált. Ma is voltam bababoltba és most az Espiro Vector Air-t ajánlották, mivel könnyebb kocsit kerestem. Erről mi a véleményed?
   Az átfordítható tolókarról én is lebeszéltem magam, mikor a kezembe nyomtak egy Giraffe Club-os kocsit és elég nehéz volt megbillenteni. Azt mondták, az összes ilyen. Szóval jelenleg az Espiro és a Britax között vacilláltam, de most képbe kerül az ABC Design is. Szerinted akkor a 3 közül az ABC lenne a legjobb?

   Köszi: Betti

   Törlés
  3. Ha nem tetszik az Abc Design, akkor mindenképpen a Britaxot válaszd! Nekem most Britax B-Agile van, és nagyon szeretem, nagyon jó minőség. A B-Smartról meg csak jót hallottam, úgyhogy ne hagyd magad rábeszélni az Espiro-ra. :)
   Ha kétséges az, hogy meddig fogja a gyerek használni a babakocsit, akkor vigyél magaddal egy centit, és mérd meg a háttámla hosszát, valamint az ülés és a nyitott napfénytető közötti távolságot, és egyből tudni fogod, hogy melyikük lesz a legtovább jó.
   Üdv

   Törlés
 22. Köszi a gyors választ:) Holnap elmegyek és megnézegetem az ABC Design-t, azután már tényleg döntök mert már babakocsikkal álmodom :)

  Üdv

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismerős. :)
   De tényleg jó szívvel ajánlom a Britaxot!
   Majd írsz, hogy mit választottál?
   Köszi!

   Törlés
  2. Bocs hogy beleírok a beszélgetésetekbe, de hát ez vicces, mert azt hittem csak én kezdek így megőrülni, hogy babakocsikkal álmodok és ébredek...de jó hallani hogy ez nem egyéni agybaj :) És amikor megvan a babakocsi - főleg hosszú keresgélés után - olyan jó nyugodtan aludni. Most már a férjem sem akar diliházba csukatni végre és jó érzés használni a hosszas válogatás után, még akkor is ha nem tökéletes és kompromisszumokkal teli választás. De egy tény van: általában az első kocsi az igazi! Szóval tényleg a megérzésre kell hallgatni.

   Törlés
 23. Szia!

  Megvan végre a kocsi:) A végén ahogy lenni szokott a legelső kocsi mellett döntöttem amit kinéztem. Egy Bébé Confort High Trek kocsink lett. Ezt nem is írtam neked opcióként ,mert teljesen lemondtam róla mivel már nem lehetett kapni újonnan, használtat meg annyira nem akartam venni. Végül anyukám talált a neten egy teljesen új még dobozában lévő babakocsit elég jó áron (lefóliázott zacskókban a kerekek stb.) Úgyhogy ez lett. Remélem jó választás volt, eddig nagyon tetszik, nagyon jól irányítható, az első kereke tolókarról bolygósítható és nagyon könnyen megemelhető az eleje padkánál. Jól párnázott a sportrész, Dávidnak is nagyon tetszett ahogy beleültettem. Jelenleg még a kölcsön kocsit használjuk egy pár hétig mózessel, de már most ahogy egyre jobban kezdi érdekelni a világ, nem nagyon akar benne maradni, úgyhogy lassan váltunk. Már elmúlt 5 hónapos szerintem simán lehet benne (6 hónapos kortól ajánlják csak a sportrészét, de mózest már nem fogok hozzá venni). Szóval ennyi idáig az én történetem:) Nyilvánvalóan ez sem a tökéletes babakocsi sajnos, mivel kellett kompromisszumokat kötnöm pl. a sportrész csak egybe dönthető és ami még nem annyira tetszik, hogy a napfénytető kicsit liha és nagyon hangosan kattog az állításnál, de talán ez legyen a legkevesebb. Összességében tetszik, de ugye a puding próbája az evés... Majd meglátjuk.

  Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.

  Betti

  VálaszTörlés
 24. Kedves Kocsibaba! Nagyon örülök hogy rád találtam :-)!

  Szeretném a véleményed kérni , szeretnénk utazáshoz babakocsit vásárolni! Amit kinéztem a ABC Design babakocsi Moving Light !Igen azért gondoltam mert ha leveszem a kerekeit elfér a gyerekülés előtt,a pici csomagtartóra való tekintettel :-(, viszont a kerekei miatt nem tudom mennyire bírná a terepet(kavicsos út)??? Ajánlották nekem a Cam babakocsit , sajnos élőben nem láttam nem tudom milyen lehet????Drágábbat nem szeretnék mert már nem hiszem hogy sokáig használnánk!!! Előre is köszönöm válaszod Viki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cam-et én nem ajánlanám. A Moving Light szerintem jó lenne nektek, mert viszonylag kicsi, a kerekei viszont nagyobbak, nem hinném, hogy gond lenne kavicson. Persze, a legjobb lenne a nagy gumi kerék, de ezek meg nehezek és nagyok, úgyhogy hallgass a megérzéseidre. :)

   Törlés
 25. Szia!

  Nagyon tetszik a blogod, örülök hogy rátaláltam, mert már babakocsikról álmodom :-)
  Kisfiam 1 éves, és most szeretnénk a második babakocsiját megvenni. Vettünk egy esernyőre csukható ESPRIT-et, amit másnap visszavittünk, mert használhatatlan volt. Folyamatosan belerúgtam a szerkezetbe. Aztán vettünk egy ABC Design Girot......ami nem tetszik. Nehéz irányítani, és úgy tűnik a kisfiamnak sem kényelmes. Görnyedve ül, és ha kinyújtja a lábát, majdnem eléri a kocsi kerekét. Szóval egy hete már megint nézelődünk. Az igényeink: könnyű (max. 8 kg), ne nője ki a kisfiunk (nagytermetű, 1 éves és 82 cm), bevásárlásnál elférjünk a sorok között, és néha-néha buszozni szeretnék vele, tehát ez is legyen megoldható.
  A férjem beleszeretett a Brital B-Agile-ba, és én is hajlok rá.....de ezzel lehet buszozni? Illetve nem fogja hamar kinőni? Nem igazán szeretnék még egy babakocsit venni.
  Az ESPRIT kocsikat ismered? Nálam még szóba jöhetne az ESPRIT Vegas is.

  Előre is köszi.

  Üdv,
  Judit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A Britax jó kis kocsi, de nem igazán buszozós és bevásárlós. Az Esprit babakocsikat felejtsd el.
   Ha könnyű kocsit szeretnél városba, akkor a Cybex babakocsikat ajánlom, picit drágábbak, de garantáltan jók, és nem fogja kinőni a gyerek. Vagy az Inglesina Swift/Trip, esetleg még a Chicco ernyőkocsijait nézd meg, pl. Liteway.
   Üdv

   Törlés
  2. Szia!

   Köszönöm szépen a válaszod. Végül a Britaxot vettük meg, és nagyon szeretem. A kisfiam kényelmesen elfér benne, és könnyű irányítani. Buszon még nem próbáltam, de előbb-utóbb azt is ki fogjuk próbálni.
   Üdv,
   Judit

   Törlés
 26. Kedves "kocsibaba"!

  nagyon hasznos kis blogod van! Jelenleg egy ősrégi CAM apollo típusú bkocsink van, még a tesóméktól örököltük. Finoman szólva kopott, és szerencsére a fékje sem működik tökéletesen, tehát sikerült benyomnom a családi beszerzési listára az új kocsit. A legfontosabb szempontok: könnyű súly, könnyen, akár egy kézzel is navigálható, rosszabb terepviszonyokon se akadjon fent, nagy bevásárlókosár, a huzata levehető-mosható. Nagyon tetszik még az átfordítható tolókar funkció is, de egyre inkább azt érzem, olvasom itt, Nálad is, hogy ez kevesebb hozzáadott értéket ad egy kocsihoz, mint ahogy én azt képzelem - az én babám már 7 hónapos. A babakocsinak be kell férnie egy kis Suzuki WagonR csomagtartójába, és néha le-föl kell tenni buszra is és lépcsőztetni is kell egy keveset. Nekem a Peg Perego Uno tetszett meg, de amikor megláttam élőben, egy dolog nagyon zavart: iszonyú keskenynek találtam a belső fekvőfelületét - bele is ültettem a kisfiamat, és hát egy sima rugiban pont elfért benne - mi lesz télen, egy vastag anorákban? Ráadásul a súlya sem az erőssége - asszem 11,5 kg. Nincs vmi jó ötleted? Jó minőséget szeretnék, de mivel az anyagi forrásaim limitáltak, sajna, simán hajlandó vagyok használtat is vásárolni. Nagyon köszi előre is! szia, Rita

  VálaszTörlés
 27. Kedves Kocsibaba!

  Én is nagyon hálás vagyok az oldaladnak, sokat segített eddig is eligazodni a babakocsik világában.
  Nagyon nagyon sok keresgélés, olvasás után kettő lehetséges opció maradt a rostán, melyek közül sürgősen kell választanunk a napokban, ezért szeretném kérni a segítséged, amilyen gyorsan csak lehet.
  Leírnád a véleményedet, tapasztalatodat a két típust összevetve?
  1.Britax Römer B-agile 2012
  2.Concord Fusion 2012
  (mind a kettő használt egy évet)

  A Britax B-agile-t személyesen is kipróbáltam már egy boltban és nagyon tetszett, hogy olyan könnyű és hogy úgy rá lehet szerelni a mózest, hogy a sport részt nem kell leépíteni. Azonkívül nagyon egyszerű összecsukni.

  Ellenben a Concordot nem próbáltam még, csak a te írásaid után lett nagyon szimpatikus.
  Az az aggályom, hogy az túl nehéz városra. (súlyra)
  Azonkívül még szeretném kérdezni, hogy a Concordnál lehet úgy használni a mózeskosarat, hogy ne keljen leszerelni a sportrészt?
  Mert videókon úgy láttam, hogy mindig leszerelik.
  És mennyire egyszerű összecsukni a babakocsit? Csomagtartóban mennyivel foglal el több helyet mint a Britax Römer b-agile? Sokkal szélesebb a Concord a Britaxnál?
  Teljesen vízszintesig dönthető valamelyik a két típus közül?
  Megkérdezhetem hogy árban miért több jóval a Concord mint a Britax? Tudtom szerint mind a kettő német. Van akkora minőségbeli különbség, mint az árában?

  (végül egy személyes kérdés: véleményed szerint,egy egy évet használt concord fusion 2012 babakocsi +Concord Intense babahordozó+mózeskosár+esővédő+pelenkázótáska = 130.000.- megéri?)

  Mind a két típusról érdekelne előny hátrány egyaránt
  Nagyon-nagyon hálás köszönet a válaszodért. Nagy segítség!
  Üdv, Hannah

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ha többet használjátok városban, esetleg bkv-hoz, bevásárláshoz is használnád, akkor inkább B-Agile. A Concord picit minőségibb anyagokat használ, de a sportrészt le kell szedni a mózeshez (ami nem nonyolult feladat), viszont összecsukva, szétnyitva és minden szempontból szélesebb, nagyobb. A háttámla jóval magasabb, mint a B-Agile-nál, tehát tobább használható. Nekem a majdnem 3 éves már szinte alig fér el a B-Agileban.
   Használt babakocsinál nagyon nézd meg a kerekeit, emeld fel, pörgesd meg, hogy nem akad-e el, szépen forog stb., mert az a gyenge pontja minden babakocsinak. Meg az összecsukás, ami a Concordnál sem bonyolultabb, viszont a B-Agilenál hátrány, hogy nem áll meg magában összecsukva, és a tolókar koszolódik, ha lerakod a földre.
   Szóval, nem könnyű dönteni, attól függ mire fogod használni, mennyi a hely a csomagtartóban stb.
   A 130 jó ár a szettért, ha hibátlan, de annyiért új B-Agilet veszel mózessel együtt.
   Remélem, azért tudtam segíteni!
   Üdv

   Törlés
 28. Nagyon-nagyon köszönöm!!!!
  Hannah

  VálaszTörlés
 29. Szia!

  Nagyon hasznosa a blogod!
  Lehet, hogy én is babakocsi-mániás vagyok, de most várjuk a 3. gyereket és már megint újabb kocsit nézegetek...Szóval, mikor a lányom született 2000-ben, még nem voltak ilyen modern babakocsik...Először vettünk egy 20 éves Peg Perego-t, ami funkcionálisan jó volt, viszont nem volt elég disegn-os...Ezután vettünk újan egy Pierre Cardin-t, ami kb, 3/4 év után beadta a kulcsot: az utcán tört el a váza a gyerek alatt...Mivel akkor már nagy volt, egy kölcsönkapott esernyőkocsit használtunk. Akkor elhatároztam, hogy a következő gyereknél már jobban körülnézek...Sokat áldozni nem tudtunk rá, de 3 évvel ezelőtt jó vételnek tűnt egy használt Bambino World babakocsi. Ehhez volt hordozó is - igazából ezt használtuk leginkább, mert mikor fél éves kora körül a babakocsiban toltam volna, előjöttek a hibák: ha nekem háttal volt a pici, akkor zavart, ha nem látom; viszont ha szemből toltam - a tolókart lehetett átfordítani -, akkor viszont rendszerint a kerékbe rúgtam bele...Úgyhogy lecseréltem egy Bébé Confort Loola-ra, amihez volt egy Creatis hordozó is. Ez már sokkal jobb volt: a terepet is jobban vette, nem volt útban a kerék, és nagyon praktikus volt, hogy a hordozót rá lehetett tenni külön a vázra. De sajnos ennek is megtaláltam a hátrányát: mivel sokat utazunk távolsági buszon, ezért a kocsit szinte mindig össze kell csukni. De sajnos nem lehet egy kézzel...Sokszor kellett valakinek a kezébe nyomnom a gyereket, míg a kocsi összecsukásával bajlódtam. Amikor pedig egyik kezemmel éthordót kell vinni, míg másikkal kocsit tolni...hát az ezzel a kocsival is ugyancsak macerás. Akkoriban mikor ezt vettem - használtan - sajnos pont nem találtam Loola Up-ot...Úgyhogy elhatároztam, hogy keresek egy "buszos" babakocsit. Potom áron hozzájutottam egy Graco Citisport-hoz. Na, ez végre tökéletes volt. Mivel már elég nagy volt a kisfiam mikor vettem és nem többórás utakra kellett, nem zavart a viszonylag keskeny ülés,hiszen huzamos ideig nem is ült benne. Cserébe viszont 5 mp alatt, fél kézzel össze tudom csukni. Buszon is, kocsi csomagtartójában is könnyedén elfér, könnyű...Most, hogy a harmadik babát várjuk, újfent váltani szeretnék. Megint csak használt kocsira lesz keret, de igyekszem ebből is - főleg mióta a blogodat olvastam - jobbat választani. Most nagyon tetszenek a 3 kerekűek, és ahol lakunk oda kelleni is fog, mert sajnos elég rosszak az utak. A legjobban a Maclaren MX3 tetszik, de nézegettem már Hartan Skater-t, Knorr Cruiser-t is. Az volna a kérdésem, hogy mennyire ajánlanád a Maclaren-t? Az ülése 162 fokig dönthető, így talán nem kellene hozzá mózes (ami hazánkban amúgy sem beszerezhető, eddig csak e-bay-en láttam); újszülött kortól is akár használható. Szélesebb, mint a Loola, ami szintén jó, mert a kisfiam elég vállas. Tolókar magassága is állítható, lábtartó is...szóval nagyon tetszik. De érdekelne a Te véleményed! Mit gondolsz erről a babakocsiról? Esetleg milyet tudnál ajánlani még? Válaszod előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 30. Szuper ez a blog! Én még csak kezdő vagyok kocsi nézegetésben (értsd csak 30-40 félét néztem), de ez a babakocsi ügy nehezebb, mint az űrutazás. Nem hittem volna, hogy adott élethelyzetben felülírja a táska és cipődilit egy nőnél :-) és bár sok technikai dolgot értek és kezelni is tudok, a babakocsi esküszöm, kifogott rajtam.
  Nagyon köszönöm, hogy vagy(tok).
  Mi a véleményed a Mamakiddies-ről?
  Köszi,
  Zitha

  VálaszTörlés
 31. Szia!

  Bőszen olvasgatom a blogodat és jegyzetelek :) Nagyon profi vagy!
  Mi április közepére várjuk a kislányunkat. Szóval jó lenne mielőbb megvenni a kocsit...Ha tudnál egy-két(-három) konkrét típust ajánlani, azért irtó hálás lennék!!

  Számunkra ezek sztem a fő szempontok (Bp-Zugló, kendővel kombinált szállítás van tervben, személygépkocsink nincs, áprilisi baba ugye):
  - egybe karos (sztem könnyebben irányítható), azaz lapra csukható (lehetőleg könnyen), kényelmesen tolható nekem (172cm) és a férjemnek (190-195cm) is
  - kerék: 4 db, bolygósítható-fixálható, minimum közepes méretű (min. 15cm átmérőjű), nem pumpálható, vmennyire rugózzon
  - napfénytető
  - lábtartó (ne lógjon később se a lába)
  - elég széles ülőrész (áprilisi baba, beleférjen ősszel-télen is a sok ruciban)
  - bevásárlózsák
  - 5 pontos biztonsági öv
  - jó minőségű huzat (vastag, impregnált lehetőleg), mosható
  - ne brutál súlyú
  és az ár (ami lehet, h üres halmazra szűkíti a lehetőségeket :S :)) :
  - nagyon-NAGYON max. 100e HUF - de azt már szívem szerint csak akkor fizetném ki, ha lenne az árban hordozó, mózes és sportülés is, szóval egy multifunkciós kocsira

  Hát ilyesmi kellene, ha létezik... :S :) Tudsz ajánlani márkát, típust? (Graco, Maxi Cosi, stb.-ről olvastam jókat, Pierre Cardinról vegyeseket, tudom, ez is szubjektív - de persze lehet tök más márka is, ha szted az jobb!!) Esetleg van olyan, amit NEM ajánlasz?

  Előre is nagyon köszi!!!

  Zsu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Nos, nehezet kérdezel, mert az egybe tolókarosak (lapra csukható) legtöbbször nehezebb, szélesebb babakocski. Szóval, akkor tudok segíteni, ha megmondod, mi az a max. 3 tulajdonság, ami a legfontosabb. A súlya? A széles ülőrész? A lábtartó? Egybe tolókar? Ezek egy babakocsiban ritkán találhatók meg mind.
   A Britax B-agile majdnem mindennek megfelel, kivéve a lábtartót, bár minimálisan állítható.
   Nem ajánlok Neked olyan babakocsit, ami 40 000 Ft alatti árú. Nagyjából ott kezdődnek a jó babakocsik - mármint minőségre.
   Tudom ajánlani a Cybex Callistot, az jó lenne nektek. Nagyon jó kis kocsi, én is akartam olyat, de addigra már nagy lett a fiam, így végül csak a Ruby-t vettük, az alapján bátran ajánlom a Callisto-t! Bár nem nagy a kereke, de jó a rugózása, sokaig jó, tuti, hogy nem kell majd másik babakocsit venni mellé.
   Ott van még a Peg perego Book, bár azt nem ismerem, de a márka nem rossz, meg kéne néznetek. Bár szélesebb és nehezebb, mint a másik kettő (meg drágább is).
   Egyelőre ezek jutottak eszembe. Remélem, segített! Jó babavárást!
   Kocsibaba

   Törlés
 32. Hú, jókat kérdezel :S :) Első baba lesz, tök amatőr vagyok :S :D Talán az általad felsoroltakból a széles ülőrész (hogy még ősszel, fél évesen is beleférjen vastagabb rucikban) és az egybe tolókar lenne fontos. Nyilván nem vagyok body builder, hogy 20 kilókat emelgessek :) (én magam 53-54 kg vagyok alapjáraton a 172 centimhez), de kendős hordozóval megoldom majd sztem, ha olyan helyre kell mennem, ahol sokat kellene emelgetnem a kocsit. (a házban van lift)
  A Britax B-Agile szimpi az általad írtak alapján, az hány hós korig / hány centiig jó?
  Ja, ami egyelőre még szimpatikus nekem márka szintjén: Chicco, Chipolino, Graco, Peg Perego, Quinny, Römer (vagy az ugyanaz, mint a Britax?) Korábban a Pierre Cardinról is jókat hallottam, meg ugye sokaknak az van, de amiket te írtál róla, az alapján már sztem kizárnám.
  Megnézem a Cybexet is, köszi!

  Zsu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A B-Agile nekünk végig jó volt, a végén már a háttámla nem volt elég, de csak kb. 3-4 centi hiányzott, nem zavarta a fiamat, aki elég magas, 3 évesen 101 cm volt. A felsorolt márkákból egyedül a Chipolino-t nem tartom annyira jónak, de nem vészes. Bár jómagam nem próbáltam egyet sem. A Chicco-nak nincs jó egybe tolókaros verziója, amit városba ajánlanék, mert a Simplicity nagyon kicsi, hamar kinövi a gyerek. Graco-k nehezek, de most nem tudom, hogy itthon lehet-e valami jót kapni tőlük, ami nem méregdrága. A Römer és Britax egy, onnan ugye a B-Agile jó. Quinny-ből nem jó nektek egyik sem.
   Nézzétek meg, aztán majd biztos tudni fogod, hogy tetszik-e vagy sem, egyikkel sem fogsz rosszul járni. Üdv

   Törlés
  2. Köszi szépen a tippeket! Sokat segítettek a szempontjaid.
   Végül mégsem a Britax lett, kicsit túllógott a tervezett kereteken mózessel és hordozóval együtt. Megnéztük a bababoltokban az esélyeseket, kipróbáltuk, és ez lett a tuti befutó:
   http://babaszafari.hu/ujszulott_babakocsi/multifukcios/Baby_Design_Lupo_Comfort_red_3
   64 ezer forintba fog kerülni, mindennel együtt (3:1, pelenkázótáska+pelenkázólap), szerintem jó vétel volt. :)

   Törlés
 33. Szia kedves kocsibaba! Fantasztikus a blog és rögtön magamra ismertem a babakocsikkal álmodásban is, pedig még csak pár hete kezdtem el a témában érdeklődni, júliusra várjuk a babát. Tegnap rábukkantunk egy akciós Mamas&Papas Mylo sportkocsi és mózes kombira , ami nagyon szimpatikus, nagyok és bolygósíthatóak a kerekei (Érden lakunk ahol az utak enyhén szólva rázósak), a mózes is elég tágasnak tűnik és bár az autósülés/hordozó nem része az akciónak úgy látom lehet kombinálni több típussal. Az összecsukás praktikusnak és gyorsnak tűnik és nem foglal sok helyet. Egy picit nehéz modell de nem cipelnénk sokat, főleg kocsiba ki-be rakás lesz csak. Külföldi blogokon találtam hideget, meleget róla, de úgy tűnik az angolok és a spanyolok eléggé szeretik és főleg az ausztrálok szidják. Neked van tapasztalatod róla? Az akciós ár 175ezer, szerinted ennyiért megéri belevágni vagy lehet jobbat találni ennyiért? Előre is nagyon köszönöm!! Üdvözlettel Gyöngyi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Megnéztem a babakocsit, de csak neten, mert élőben nem láttam még. A véleményem az, hogy nem rossz. Emgem pár dolog zavar benne. Az egyik, hogy bár üléssel együtt össze lehet csukni, de úgy elég nagy helyet foglal. Vagyis, ha nem akarod, hogy sok helyet foglaljon, le kell venned az ülést, az meg elég macerás minden alkalommal megtenni. A tárolási lehetőségek sem túl jók, kicsi alul a kosár, de ha ez nem fontos neked, akkor nem gond. A kerekek, nos lehet, hogy bolygósítható, de csak közepes méretű, és nem tudom, hogy mennyire rugózik, ha nem, akkor rossz terepen utálni fogod. A súlya tényleg gáz.
   Szerintem ennyi pénzért sokkal jobb kocsit is tudnál venni, de nem lebeszélni akarlak, isten ments! Csak ezeket érdemes átgondolni.
   Ott van pl. Maxi Cosi Elea, hasonló, de szerintem jobb lenne, bár a rugózással az sem tudom, hogy áll. A Concord Fusiont is tudom ajánlani, rossz terepre tökéletes.
   De ha Mamas and Papas-t kéne választanom, akkor ott a Sola. Az inkább való rossz útra.
   Ezekre érdemes odafigyelni: nagy, rugózó kereke legyen, ne legyen macerás összecsukni, széles, kényelmes ülése legyen. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok!
   Üdv

   Törlés
 34. Nagyon köszönöm a villámgyors választ!!!! Sokat segített hogy ne ugorjak bele hirtelen a kihagyhatatlannak tűnő akcióba :-) A maxi cosi elea nagyon szimpi, concord fusionhez nem láttam mózest csak babahordozót de még utánanézek alaposabban, illetve mindkettőt megszemlélem boltban, kell az élő benyomás! Spanyol barátaink a Jane-t is nagyon ajánlják, talán a terepviszonyokra ez viszont nem lenne alkalmas. Nézegetek tovább és írok majd megint :-) Mégegyszer hálás köszönet!!! Gyöngyi

  VálaszTörlés
 35. Szia Kocsibaba!
  Meg szeretném kérdezni, mi a véleményed az Abc design turco 4s/6s babakocsiról. Városban lakunk, de elég rossz minőségűek a járdák. Nekem fontos szempont, a megfordítható ülés. A súlya nem számít, mert liftes házban lakunk 4 lépcsőfokon kell majd levinnem és fel a babakocsit.Mi erre a babakocsira gondoltunk.
  Köszi.

  VálaszTörlés
 36. Szia Kocsibaba!
  Nehezen tudok dönteni, hogy milyen lapra csukható sport babakocsit vegyünk. Quinny zapp-ot szeretnék, de a véleményed szerint nem kifejezetten jó csak tökéletes útviszonyok mellett. De ebbe a modellbe vagyok szerelmes. Az Euro-Cart lira 3-ast néztem még, mert a karfa is fontos lenne. (Sajnos a Quinny-nél ez nincs) Mi a véleményed erről a kocsiról? Illetve Te milyen kocsit ajánlanál nekem ebbe a kategóriába? Fontos lenne, hogy kis helyet foglaljon el és könnyű legyen a kocsiba :) Szerinted mennyire fontos egy 1 évesnél, hogy dönthető legyen?
  Köszönöm válaszod!
  Üdv: Diána

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. A Baby Point mark-as szerinted milyen. Igaz, hogy esernyőre csukhatót írnak, de a képek alapján olyanra lehet csukni, mint a Quinny-t. Szerintem. Ja, és a járdák sem a legjobbak erre :)

   Törlés
  3. Illetve még a TFK Dot jött szóba. Jobban szeretnék 3 kerekűt.

   Törlés
 37. Szia Kocsibaba! A pikolo 3 kerekű sport babakocsiról tudsz valamit mondani? Kaptunk egy ilyet, de nem tudom, hogy használjam-e. Szeretném a huzatát is kimosni, de még nem jöttem rá, hogyan tudnám leszedni. Várom válaszod. Köszönöm.

  VálaszTörlés
 38. Sziasztok! Szerintetek mennyire fontos, hogy a gyerek szembefordítható legyen a babkocsiban? A Cybex Callisto, az Urbo2 és a Sola2/MTX-re szűkítettem le nagyjából a lehetséges babakocsik körét. Az eszemmel a Callistot választanám, könnyű, összecsukva sem nagy, sokáig jó, vízszintesre dönthető az ülése, nagy a kupolája. Egy dologban nem jutok dőlőre vele, és ez az ülés megfordíthatóságának hiánya. Van mózes hozzá, az jó egy darabig, de utána? Meddig van el benne átlagban a gyerek? Utána a hordozó lehet az alternatíva, ha szembe kell fordítani? Mennyire kell a babának, hogy a szülővel szembe legyen babakocsizáskor? Abból indulok ki, hogy ha hamar "leszokna" a mózesről és az ülés nem megfordítható, csak az utca fele nézne... Nem nagyon szimpatizálok ezzel. Ez a fő dilemmám, mert egyébként a Callisto egy abszolút nyerő kocsi lenne. Mit gondoltok?
  Az Urbo2 nagyon jól néz ki, de nem érzem úgy, hogy megéri az árát... A Sola2, de főleg a Sola2 MTX már inkább. Ezek viszont nagy kocsik... A fordítható és vízszintesre fektethető ülőrész nagyon jó, nem kell így mózes sem, de emellé kelleni fog másik kisebb kocsi is, azt meg nem szeretném. Méretben ez utóbbiak majdnem ugyanolyanok. A Sola2 csomagtere nagyobb mint az Urboé, kerekei jobbak, de a kupolája nem árnyékol annyira jól, és nincs szellőzője sem. A Sola2 MTX-nek van szellőzője és a kupolája is nagyobb, talán az egész ülőrész olyan, mint az Urboé. Viszont csak egy színben van :(. Nagyon nehéz döntenem...

  VálaszTörlés
 39. Szia, nem tudom él e még a blog, de köszönöm én is, nagyon hasznos. Első babánk lassan egy éves lesz, espiro vectorunk volt, a sportrésszel nem voltam elégedett, ìgy eladtam. Amiket néztünk, az a bebetto nico, bebetto magelan, baby design enjoy. Érdeklődnék, ha esetleg tudsz ezekről valamit, hogy melyiket ajánlanád. Előre is köszi

  VálaszTörlés
 40. Kedvrs Kocsibaba. Köszönjük a blogot, nagyon hasznos. Igyekeztem mindent végigfutni, s ne haragudj, ha olyat kérdezek, amiről már esett szó.. Kislányom pár hét múlva lesz 2 éves, de már 16 kg és 95 cm. Cam Combi Familynk van, amit nagyon szerettem, de bizonyy a sportrészt rendesen kinőttük. Kb 15 kocsiba próbáltam bele szegény Manót, mire megtaláltuk az ABC Design Avitoját, aminek a háttámlája és a kupolája ia elég magasan volt. Viszont mint megtudtam, max 15 kg-ig ajánlott. Mennyire kell ezt komolyan venni? Belefér még 2-3 kg plusz amíg használnunk kell, vagy tönkretesszük a kocsit. Tudsz esetleg mást ajánlani hasonló méretben és árkategóriában? A Tfk-t ajánlották még, de az keskenyebb, ill. a 3 részes Jané Joggsterbe is belefért, de annak a háta totál instabil, nem szívesen cserélném le a Camet, másképp viszont felesleges 2*3 funkció. És mi a véleményed a Wonderwalkról (jogger), nem próbáltam, és nem találom, hány kg-ig jó, de nagynak írják. Fontos szempontok: bírja a kirándulást, a 16+ kilót és a 95 cmt, dönthető támlás legyen.
  Előre is hálásan köszönöm! B

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kisfiam 3 évesen 17 kg volt, szóval ő is túllépte a bűvös 15 kg-os határt. Nem kell annyira szigorúan venni ezeket, csak a gyártó addig vállalja a garanciat rá. Vannak bizonyos márkák, amik tovább is terhelhetők, pl. Maclaren (20 kg), Cybex (22 kg), Mountain buggy (25 kg). Természetesen ezek drága darabok. Ha túlterheled, elkezd nyekeregni, meg nehezebb tolni, de más baja nemigen lesz, vagy legalábbis én nem használtam elég ideig. :) A Concord Fusionnak pl. nagyon magas a háttámlája, de az lehet már nagy nektek. Tfk szintén jó. A Cam, Chicco nem jól terhelhetők.
   Üdv

   Törlés
 41. Kedves Kocsibaba!

  Nagyon hasznosnak találtam a blogod, és nagyon sajnálom, hogy kislányom születésekor nem találtam rá... :-)
  Kisfiam 2014. március 7. napján született 4160 grammal, szóval nem kicsi gyermek. Születésétől egy Graco Quattro Tour Deluxe babakocsit használunk, azonban a hordózót nagyon hamar kinőtte. Jelenleg 8100 gramm. A sport része nem szűkíthető annyira, hogy 5 hónaposan bele merjem ültetni, összenyeklik benne. Ugyanakkor a Graco tolókarja sem átfordítható, és szereti látni, hogy hol vagyok.
  Arról nem is beszélve, hogy összecsukva is elfoglalja majdnem a teljes csomagtartót.
  A babakocsi vásárlásánál nálam szempont lenne, hogy kisközségen élünk, de gyakran járunk városban. Párom munkaidő-beosztása miatt gyakran egész napokra egyedül vagyok a két gyermekkel, így fontos számomra, hogy a babakocsi egy kézzel is könnyen irányítható legyen. Mivel még gyakran kell védőnőhöz, orvoshoz vinni, fontos, hogy könnyen összecsukható legyen és be tudjam emelni a csomagtartóba egyedül.
  Nálunk a babakocsi minden nap használva van.
  Jelenleg 3 babakocsival szemezek:
  1. Mutsy 4Rider
  2. Inglesina Zippy Lounge
  3. Espiro Atlantic

  Érdekelne a véleményed a fenti babakocsikkal kapcsolatosan. Illetve ha tudnál mást ajánlani, azt is szívesen veszem.
  A kiszemelt babakocsik 1-2 évesek, mivel két gyermek és devizahitel mellett nem engedhetem meg magamnak, hogy újonnan vegyek meg márkás babakocsit.

  Segítő válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv.
  Zsanna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fentiek közül csakis az Inglesina. A Mutsy nagyon jó, de szerintem az túl nagy az igényeidnek, Espiro-ról meg sok rosszat hallottam már. :)
   Üdv

   Törlés
 42. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 43. Kedves kocsibaba!Szuper a blogod,gratulálok!:)A segítségedet szeretném kérni!A kislányom 1 hét múlva lesz 1 éves.Sportkocsit keresek neki.Ami fontos,hogy sokat utazunk repülőn,tehát könnyen kezelhető kellene.Lábtartó(ami állítható),dönthető háttámla,mert altatni szeretném benne.Kényelmes,és jó minőségű,ha lehet 15kg felett,mert inkább egy nagyobbat vennék,hogy fél év múlva ne kelljen újra.Valami jó kis teteje legyen,mert napon sokat megyünk,de jól bírja azért az utakat is.Van vmi tanácsod?Néhányat felsorolnál?150 ezerig bármi jöhet:))Nagyon nagyon köszönöm előre is.Jól fog jönni a segítség mert màr én is babakocsikkal àlmodom..:)Szép estét!Üdv:Katica

  VálaszTörlés
 44. Kedves Kocsibaba, van egy ABC Design Cobra kocsink (sportrész és mózes), hozzá egy kölcsön ABC Risus hordozó (plusz egy saját Cybex Aton hordozó, ami sokkal jobb, most próbálok meg hozzá adaptert szerezni). A kislányunk 5 hónapos, 5,5kg körül van, hordozóval szoktam vinni (abból kilát), de állandó frászom van, hogy a rossz aszfalton kitöröm az első kereket (beakad, rátolok erővel és nyekk). Szerinted érdemes-e kicserélni egy szintén használt Bugaboo Cameleon vagy Frogra? Van egy McLaren Techo XLR-ünk is, majd könnyített kocsinak, de télre még valami komplettebbet gondolnék (plusz: iszonyat meredek lefelé az utca, ahol lakunk, biztosabbnak érzem az egybe tolókart.) Válaszodat várva és köszönve: SP

  VálaszTörlés
 45. Sziasztok!
  2010-ben vettem Coletto Austin 3 kerekű (felfújható kerekű) babakocsit, annyira jó választásnak bizonyult, hogy azóta se használok mást, jelenleg éppen a 2. baba birtokolja :D Én ezt ajánlom!

  VálaszTörlés
 46. Szia!Lenne egy kérdésem és úgy látom Te tudsz rá igazán válaszolni.Van egy ABC design cobránk,amit imádunk,de sokat utazunk és borzasztó nagy helyet foglal a kocsiban.Így,hogy már elmúlt 8 hónapos a fiunk, 80 cmes és stabilan ül 7 hós kora óta,úgy döntöttünk,hogy veszünk egy esernyőkocsit utazni.De én mindenképpen olyat szeretnék amiben nem harapja el a gyerek a nyelvét egy kis göröngyös,esetleg állatketi úton sem.A két kiszemelt a Chicco Liteway és a Maclaren Triumph!Te melyiket ajánlod,és miért?Köszönöm a válaszod!Üdvözlettel:Kriszti

  VálaszTörlés
 47. Kedves Kocsibaba!
  Dorjan (Danny) kocsikról mit lehet tudni? Ez egy lengyel márka, és állítólag ár-érték arányban nagyon jó... de nem tudom, hogy megbízható-e hosszú távon, mennyire bírja a strapát, mennyire ügyesek a funkciói... Köszönöm a választ előre is! Viki

  VálaszTörlés