2010. január 24., vasárnap

Újat vagy használtat? Mi éri meg jobban?Én úgy indultam neki az első babakocsi vásárlásnak, hogy közepes árat szeretnék. Ne legyen a legolcsóbb, de semmiképp sem legyen 100.000 Ft vagy annál több. Ez eddig rendben is lenne, de később rá kellett hogy jöjjek, hogy ha a tökéletes babakocsit keresem, annak bizony megkérik az árát.

Eleinte vettem és eladtam a babakocsikat, és folyton csak anyagi veszteség ért, mert megvettem teljes áron az újat boltban, majd eladtam pár hónap után az ár 2/3-áért. Egy idő után elegem lett, és kutatásba kezdtem.
Hamar rájöttem arra, hogy olcsó húsnak híg a leve, babakocsinál meg pláne. Ezért áttértem azokra a márkákra, amiket sokan dícsértek. Rengeteg fórumot olvastam végig, megnéztem melyek a legnépszerűbb márkák - hiszen biztos oka volt, hogy ilyen sokan választották. Kipróbáltam párat, és elégedetlen voltam mindegyikkel. Volt valami, pár apróság, pár minőségi kérdés, ami miatt ezek a babakocsik sem feleltek meg. De ha az ember leszűkíti az igényeinek megfelelőre a babakocsit, akkor rájön, hogy a választék nem is olyan nagy. Ha valaki igazán jó babakocsit szeretne venni, az vagy nagyon drága, vagy egyáltalán nem is kapható itthon. Ezért külföldi oldalakat kezdtem látogatni, és rájöttem, hogy rengeteg, tömérdek jó babakocsi van, ráadásul néha jóval olcsóbb, mint itthon!

Ezen tapasztalataim alapján a következőket tanácsolom:

Noname (és olcsó) babakocsit ki lehet próbálni, de legtöbbször - sajnos - csak pénzkidobás.

Ha valaki nem tervez több gyereket, de feltételnül új babakocsit szeretne, az nyugodtan vehet egy közepes minőségű, közepes árkategóriájú ismertebb márkájú kocsit. Lehet, hogy nem olyan a minősége, vagy tönkremegy benne valami, de vannak olyan márkák, amiket bátran merek ajánlani, pedig tudom, hogy van még mit javítani a termékeiken.

Ha valaki ragaszkodik a minőséghez, de nincs rá akkora kerete, annak azt ajánlom, hogy vegyen egy jó márkájú babakocsit használtan. Nem kell megriadni ettől a gondolattól - eleinte én sem akartam használt kocsit, de néha nagyon jókat lehet kifogni, pár hónapos darabokat a bolti ár töredékéért. Ilyen rövid idő alatt nem történik semmi a babakocsival, ha meg van számla és garancia is, akkor meg kockázat sincs benne (a huzatot meg ki lehet mosni). Én is vettem így 1 hónapos babakocsit, tökéletesen új volt. Ezekre jó hely a Vatera, TeszVesz és néha az expressz.hu is.

A jó babakocsi ráadásul jó befektetés is, hiszen később még mindig el lehet adni (főleg, ha csak egy gyerkőccel használtuk). Ezt a szempontot is érdemes figyelembe venni, mert lehet, hogy eleinte drágának tűnik, de később sok visszajön majd belőle, és a veszteség kisebb lesz, mintha egy rossz kocsit használat után már a kutya sem vesz meg tőlünk. Egy új babakocsinak az ára felét később még biztosan vissza lehet szerezni.

Vannak olyan online bababoltok, amik olcsóbbak, mint a rendes boltok. Érdemes bemenni az üzletbe, megnézni a babakocsit, majd hazamenni, és kutatni egy picit jobb ár, vagy esetleg akció után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése